Ny forskning: Advarer om kræft-risiko
Fødevarestyrelsens Nye Retningslinjer og Europæisk Risikovurdering
Fødevarestyrelsen har for nylig skærpet sine retningslinjer vedrørende brugen af ris, baseret på en opdateret risikovurdering fra Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA. Ifølge styrelsen er det nu anbefalet at sætte ris i blød i et par timer, før de tilberedes. Baggrunden for dette tiltag er EFSA’s konklusion om, at indholdet af uorganisk arsen i ris og risprodukter er højere end tidligere antaget.
Denne opdaterede information giver anledning til en nødvendig ændring i tilberedningen af ris for at sikre fødevaresikkerheden. Artiklen udforsker de nye retningslinjer fra Fødevarestyrelsen og de bagvedliggende resultater fra EFSA’s risikovurdering. Desuden præsenteres læseren for metoder til korrekt forberedelse af ris, herunder blødning af risene i forvejen, for at reducere indtaget af uorganisk arsen.
Artiklen vil være til gavn for både kokke og forbrugere ved at oplyse om de seneste ændringer i anbefalingerne for risfremstilling og fremhæve betydningen af at tilpasse tilberedningsmetoder i overensstemmelse hermed.