Legendariske film bliver fjernet fra Streaminggigant14. oktober 2024

Legendariske film bliver fjernet fra Streaminggigant

Del

Kilde EB.dk

Disney+ fjerner klassiske Indiana Jones-film – hvad sker der nu?

Disney+ har for nylig fjernet fire af de mest elskede Indiana Jones-film fra sin streamingplatform: Raiders of the Lost Ark(1981), Indiana Jones and the Temple of Doom (1984), Indiana Jones and the Last Crusade (1989) og Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008). Filmene er ikke længere tilgængelige for abonnenter verden over.

Ingen officiel udmelding fra Disney I skrivende stund har Disney endnu ikke kommenteret på fjernelsen af disse filmklassikere. Når man søger på “Indiana Jones” i Disney+’s katalog, er de eneste tilgængelige titler Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023) og to specielle features relateret til franchisen.

Denne ændring har skabt forvirring og frustration blandt mange brugere, især da de fire film i årevis har været betragtet som hjørnestenene i Indiana Jones-universet.

Baggrunden for fjernelsen: En udløbet licensaftale Disney købte Lucasfilm i 2012, hvilket gav dem rettighederne til Indiana Jones-franchisen. Men det er vigtigt at huske, at distributionsrettighederne til de første fire film stadig tilhører Paramount Pictures. Det betyder, at Paramount i mange år har haft kontrol over, hvor og hvordan disse film blev distribueret.

Læs også  'Vild med dans'-stjerne afslører: Derfor stopper jeg nu

I 2023, lige før premieren på Indiana Jones and the Dial of Destiny instrueret af James Mangold, indgik Disney en licensaftale, som sikrede, at de fire første film kunne streames på Disney+. Det var perfekt timing for at skabe interesse for den nyeste film i serien, hvor blandt andre Mads Mikkelsen havde en fremtrædende rolle. Men denne aftale var midlertidig, og nu hvor licensen er udløbet, er filmene blevet fjernet fra tjenesten.

Hvad betyder det for streamingforbrugerne? Fjernelsen af de fire klassiske Indiana Jones-film er endnu et eksempel på, hvordan streamingtjenester er underlagt licens- og distributionsaftaler, som kan ændre sig over tid. Det kan være frustrerende for brugere, der forventer at have konstant adgang til deres yndlingsfilm og -serier, men som oplever, at titler forsvinder fra platforme, ofte uden varsel.

Forbrugere, der har investeret i streamingtjenester, må nu se i øjnene, at de ikke nødvendigvis ejer det indhold, de har adgang til. Denne situation minder os om, at fysiske medier som DVD’er og Blu-rays stadig spiller en vigtig rolle. Med et fysisk medie kan man sikre sig permanent ejerskab af en film eller serie og undgå at blive påvirket af skiftende streamingrettigheder.

Læs også  Verdensstjerne står frem med diagnose

Fremtiden for Indiana Jones-filmene på streaming Selvom filmene ikke længere er tilgængelige på Disney+, kan det være, at de snart dukker op på andre platforme som følge af Paramounts distributionsrettigheder. Det er også muligt, at Disney forhandler om at forny aftalen for at bringe dem tilbage til deres egen tjeneste. Uanset hvad fremtiden bringer, vil Indiana Jones fortsat være en af de mest ikoniske filmfranchiser nogensinde, og fans kan håbe på, at de snart igen får adgang til de klassiske eventyrfilm, der har begejstret generationer.

Indtil da er det endnu et eksempel på de udfordringer, streaminglandskabet præsenterer for moderne forbrugere.

Bil i brand på hovedvej: 'Spærret i begge retninger'

14. oktober 2024

Nyheder

Bil i brand på hovedvej: ‘Spærret i begge retninger’

Legendariske film bliver fjernet fra Streaminggigant

14. oktober 2024

KENDTE OG KONGELIGE

Legendariske film bliver fjernet fra Streaminggigant

BEKRÆFTET: Hastigheden sættes ned på "dødsruten"

14. oktober 2024

Nyheder

BEKRÆFTET: Hastigheden sættes ned på “dødsruten”

Zoo bekymret: Abe på fri fod

13. oktober 2024

Nyheder

Zoo bekymret: Abe på fri fod

Populær tankstation lukket: 'Mistanke om Skadedyr'

13. oktober 2024

Nyheder

Populær tankstation lukket: ‘Mistanke om Skadedyr’

Rådet for Sikker Trafik vil stramme reglerne for bestemte Elcykler

13. oktober 2024

Nyheder

Rådet for Sikker Trafik vil stramme reglerne for bestemte Elcykler

Politiet bekræfter:

13. oktober 2024

Nyheder

Politiet bekræfter: Endnu én sigtet for drab

Spor spærret efter alvorligt uheld

13. oktober 2024

Nyheder

Spor spærret efter alvorligt uheld

Anerkendt bageri kommer med opråb til gæster

13. oktober 2024

Nyheder

Anerkendt bageri kommer med opråb til gæster