
Populært legeland går konkurs
Populært legeland i Odense går konkurs efter milliontab
Manglende gæster, dyre investeringer og problemer med tilladelser har tvunget Flipout til at lukke i Danmark.
Hvis man ringer til Flipout i Odense, bliver man stadig mødt af en glad telefonsvarer, der lover uendelig sjov og grin. Men virkeligheden er en anden: Den danske afdeling af det engelske legelandskoncept er nu gået konkurs.
Det bekræfter ejer Ricki Moss over for Fyens Stiftstidende.
Flipout åbnede i 2023 i Rosengårdcentret med store ambitioner om at tiltrække familier fra hele Fyn. Men allerede fra starten stod det klart, at det ikke ville blive en god forretning uden ekstra investeringer.
– Da vi åbnede, var vi nødt til at tilføre yderligere ni til ti millioner kroner bare for at holde det i gang det første år. Selvom mange syntes, det var et sjovt sted, kom der ikke gæster nok, fortæller Ricki Moss.
Ifølge ejeren spillede placeringen på førstesalen af centret en stor rolle for de manglende besøgende.
København blev dyrt nederlag
Trods underskuddet i Odense besluttede Flipout at satse stort på et endnu større legeland i Vanløse i København. Her investerede virksomheden omkring 35 millioner kroner. Men planerne blev ramt af store problemer.
– Vi troede, vi havde styr på det hele og fik at vide, at de nødvendige tilladelser kun ville tage tre-fire uger. I stedet endte vi med at vente ni måneder uden at kunne åbne, siger Ricki Moss.
Forsinkelserne kostede dyrt. Da investorerne til sidst mistede tålmodigheden, blev konkurs uundgåelig.
– Det er virkelig trist. Det er synd for medarbejderne, der mister deres job, og for de familier, der havde planlagt børnefødselsdage, siger ejeren.
Kulturen i Danmark en udfordring
Flipout driver i alt 70 legelande rundt om i verden. Men erfaringen fra Danmark viser, at konceptet ikke nødvendigvis kan kopieres direkte fra andre markeder.
– I Danmark går folk typisk hjem efter arbejde og skole i stedet for at tage ud og lave noget. Det er en anderledes kultur, som vi har lært meget af, siger Ricki Moss.
Han erkender, at beslutningerne i Odense og København måske ikke blev truffet på det bedste grundlag.
– Vi kendte ikke Odense så godt. Befolkningen er ret spredt ud. Men mest af alt var vi uheldige med de københavnske tilladelser. Hvis vi havde vidst, det ville tage så lang tid, havde vi aldrig åbnet der, fortæller han.
Flere legelande presset af økonomien
De seneste års inflation og stigende leveomkostninger har også betydet, at familier har fået færre penge til oplevelser. Det mærker hele branchen. Eksempelvis ansøgte Leos Legeland sidste år om rekonstruktion for at få styr på økonomien.
Konkursen i Flipout er blevet bekræftet af advokatfirmaet Kielberg Advokater, som er udpeget som kurator.
Kilde: Fyens Stiftstidende