X

353 Kilo Hash skjult i hønsefoder: Bagmand dømt til 5 års fængsel

353 Kilo Hash skjult i hønsefoder: Bagmand dømt til 5 års fængsel

Hønsefoder dækker over 353 kilo hash: Hovedmand bag smuglingsnetværk idømt 5 års fængsel

I en omfattende retssag vedrørende indsmugling af mere end 353 kilo hash fra Spanien til Danmark, dømte retten i går en 40-årig mand som hovedmanden bag operationen til 5 års fængsel. I alt fem personer er blevet retsforfulgt i denne sag, der involverede brugen af hønsefoder som dække for smuglingen.

Hashen blev effektivt indsmuglet ved at bruge pakkebud, der leverede til tilsyneladende tomme sommerhusadresser. De illegale forsendelser indeholdt skjulte mængder af hash, strategisk placeret i sække med hønsefoder. Kommunikationen inden for smuglernetværket foregik via en krypteret signaltjeneste med det dækkende gruppenavn “chicken supplies,” hvor leverancerne blev koordineret.

Hovedmanden, en 40-årig mand med oprindelse i Singapore, blev idømt 5 års fængsel og udvist for bestandigt af Danmark som følge af hans ledende rolle i indsmuglingen. Hashen, som udgjorde i alt 353 kg fordelt på 11 forsendelser, blev leveret til adresser i Grevinge i Odsherred og Store-Heddinge på Stevns.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelse.

En 39-årig kvinde fra Slagelse blev ligeledes dømt i sagen. Hun modtog en fængselsstraf på 1 år og 9 måneder for at have besiddet omkring 250 gram hårde stoffer, herunder ketamin, kokain, chrystal meth og mdma, med hensigt på videresalg. Kvindens 35-årige bror blev idømt 3 måneders fængsel for besiddelse af cirka 2 kg hash.

I en tidligere tilståelsessag i september blev to mænd i 40’erne fra Odsherred dømt til hver 3 års fængsel for deres medvirken til indsmuglingen.

Anklager Line Vetter udtaler: “Et års efterforskning har nu resulteret i, at i det mindste en af bagmændene bag denne omfattende og organiserede hashsmugling, sammen med hans medskyldige, er blevet retsforfulgt. Jeg er tilfreds med, at retten har fulgt min indstilling om at pålægge lange fængselsstraffe til alle de tiltalte.”

Den 40-årige mand ankede straks dommen og forbliver i varetægtsfængsel. Den 39-årige kvinde, der også var varetægtsfængslet, blev løsladt efter domfældelsen og vil senere blive indkaldt til afsoning. Kvinden har anmodet om betænkningstid.

Følg dine nyheder dagligt på 112’s facebook – her

Denne hjemmeside bruger cookies.