X

60-årig kvinde død efter covid-19 vaccine

60-årig kvinde død efter covid-19 vaccine

Det vil i de næste to uger ikke være muligt for danskerne at modtage en vaccine fra AstraZeneca

Årsagen er at, Sundhedsstyrelsen torsdag morgen har valgt at bremse vaccinationerne med AstraZeneca i de næste to uge.

Det oplyser  Tv 2.

Dette sker efter at der er kommet flere indberetninger om blodpropper efter modtagelse af AstraZeneca-vaccinen – desuden er en 60-årig dansk kvinde afgået ved døden blot en uge efter, at hun modtog denne vaccine.

”Vi står midt i den største vaccineudrulning midt i en pandemi, så det med at sætte en vaccine på pause, er ikke en beslutning, vi har taget let,” lyder det fra Sundhedsstyrrelsen direktør Søren Brostrøm.

Og tilføjer:
”Der er tale om en person, der cirka en uge efter vaccinationen med AstraZeneca, får blodpropssygdom adskillelige steder i kroppen – både i små og store blodkar. Det er et meget alvorligt symptombillede, og fordi der er den tidsmæssige relation, er det bekymrende,” oplyser direktøren.

Desuden har flere landes myndigheder modtaget lignende indberetninger. Og fem lande har ifølge Tv 2 valgt at suspendere brugen af denne vaccine.

Det skriver  Tv 2.

”Jeg kan ikke give flere detaljer end, at indberetningen fra Danmark og andre lande har tegnet det samme billede.” siger Brostrøm.

Det oplyses, at Den Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) i de næste to uger vil undersøge nærmere om hvorvidt, der egentlig er tale om en sammenhæng mellem bivirkningerne og vaccinen.

”Det kan være en tilfældighed” lyder det fra Søren Brostrøm, og tilføjer, at omkring 140.000 danskere har modtaget AstraZeneca-vaccinen.


Foto: Shutterstock, Arkiv

Kilde: Tv 2

Denne hjemmeside bruger cookies.