X

Advarsel fra NSK: Det er ikke os der ringer!

Advarsel fra NSK: Det er ikke os der ringer!

Advarsel mod falske opkald fra National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK)

I disse dage modtager politiet en stigende mængde anmeldelser fra borgere, der oplever at blive ringet op af personer, der hævder at være ansat i National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK). NSK har dog officielt meddelt, at de ikke foretager disse opkald, og opfordrer offentligheden til at være på vagt.

Det er blevet klart, at personer, der foregiver at repræsentere NSK, forsøger at narre borgere til at overføre penge eller oplyse deres MitID via telefon, e-mail eller sms. NSK understreger kraftigt, at hverken de, politiet, pengeinstitutter eller myndigheder vil anmode om sådanne oplysninger på denne måde.

“Det er vigtigt at være opmærksom på, at NSK ikke initierer opkald af denne karakter. Vi vil aldrig bede om økonomiske transaktioner eller personlige oplysninger over telefonen, via e-mail eller sms,” advarer NSK på X.

For at undgå at falde offer for disse bedrageriske forsøg opfordrer NSK offentligheden til at smide røret, hvis de modtager opkald af denne art. Borgere opfordres også til at informere myndighederne om disse hændelser for at bidrage til at forhindre yderligere bedrageri.

Følg dine nyheder dagligt på 112’s facebook – her

Denne hjemmeside bruger cookies.