Advarsel til alle hundeejere: Nu er det igen højtid
Advarsel til alle hundeejere: Nu er det igen højtid
Hundeejer skal igen være særligt opmærksomme på deres kæledyr.
Vi nærmere os vinteren, og de kolde grader, men her vokser og trives luftvejsinfektioner, og det er ikke kun blandt os mennesker, men også blandt vores hunde.
Vær særligt opmærksom hvis din hund er smittet med Kennelhoste.
Sygdommen er ganske normal i de kolde tider, men sygdommen kan være utrolig smitsom blandt hunde.
Det skriver Agria Dyreforsikring i en fælles pressemeddelelse.
Mange hundeejer har allerede hørt navnet “kennelhoste”, et særligt symptom på ens kæledyr er smittet, er hvis hunden hoster voldsomt det fortæller Mogens Brix, dyrlæge hos Agria Dyreforsikring.
Lyder voldsomt
Hosten kan være ekstrem højlydt, og kan lyde som om at hunden har slugt noget farligt, ens kæledyr kan sagtens være frisk og glad. Ved intensiv hoste kan nogle hunde kaste op. Tilstanden er ofte værst om natten og kan minde om kighoste hos børn.”
Symptomerne viser sig fem til ti dage efter selve smitten har fundet sted, og der kan gå op til to uger før hosten begynder at aftage.
Alle hundeejere bør lære af dette råd
Du bør altid holde øje med hundens temperatur i de kolde tider, mål gerne hundens temperatur to gange dagligt hvis du fornemmer noget er galt.
“De fleste hunde kommer sig over sygdommen med en god portion hvile og varme, så længe de hverken har feber, altså over 39 grader, eller udviser tegn på en nedsat almentilstand.”
Kontakt din dyrlæge hvis
Ældre unge, kan lige som ældre mennesker få et længere forløb med sygdommen, de kan virke mere forpustet eller få mindre vejrtrækningsbesvær. Sker det, kan det være nødvendigt at få hunden tilset hos en dyrlæge.
“Er du på nogen måde i tvivl, så kontakt altid dyrlægen så I kan finde ud af, om hunden skal behandles. I visse tilfælde hvor hunden har det meget dårligt, kan det være at hunden har brug for at blive indlagt til overvågning under behandlingen,” forklarer Mogens Brix.
Du som hundeejer kan gøre en forskel
Alle hundeejere kan nemlig gøre en stor forskel for at forebygge smitten, sygdommen spredes via direkte kontakt eller dråber, f.eks. ved hoste og nys. Det kan ske på steder, hvor mange hunde samles – eksempelvis i en hundeskov, til træning eller til udstillinger.
Undlad altid at lade din hund drikke af fælles vandskåle i hundeskove eller andre steder hvor flere hunde færdes.
Der findes vacciner mod kennelhoste, som kan være en god idé, hvis du og hunden ofte færdes på steder med mange andre hunde, oplyser Agria Dyreforsikring.