X

Bedstemor skal betale 250.00 kroner efter Ironman-ulykke med barnebarn

Bedstemor skal betale 250.00 kroner efter Ironman-ulykke med barnebarn

Bedstemor pålægges erstatningsansvar på 250.00 kroner efter Ironman-ulykke med barnebarn

En tragisk hændelse udspillede sig under en Ironman-konkurrence i København, hvor en bedstemor, der var tilskuere, nu står til at betale over 250.000 kroner i erstatning til en deltager, der kom til skade, da hendes fireårige barnebarn løb ud foran ham på cyklen.

Deltageren væltede og pådrog sig alvorlige skader, herunder et brækket kraveben og punkteret lunge, hvilket resulterede i en periode, hvor han ikke kunne udføre sit arbejde fuldt ud.

Det oplyser Faglige seniorer.

Østre Landsret har nu afgjort, at bedstemoren bærer et betydeligt ansvar som tilsynsførende for det mindre barn og derfor skal kompensere den uheldige deltager med erstatning.

Advokat Julie Harder, der repræsenterede deltageren i retssagen, udtaler: ”Landsrettens dom understreger, at der følger et omfattende ansvar med at have tilsynspligt over et lille barn.”

Vidneudsagn i retten bekræftede, at pigen gentagne gange løb alene ud på vejen, og det var tydeligt, at der ikke blev tilstrækkeligt opsyn med hende.

Udover erstatningen på 250.000 kroner pålægges bedstemoren også at dække sagsomkostninger på 121.000 kroner. Det nævnes dog, at en del af disse omkostninger muligvis kan dækkes af hendes ansvarsforsikring, rapporterer Faglige Seniorer.

Følg dine nyheder dagligt på 112’s facebook – her

Denne hjemmeside bruger cookies.