X

Bekræftet: Person smittet med fugleinfluenza

Bekræftet: Person smittet med fugleinfluenza

Andet Tilfælde af Fugleinfluenza hos Mennesker Bekræftet i USA

USA har registreret det andet tilfælde af fugleinfluenza blandt mennesker. Det første tilfælde blev dokumenteret på en kvægfarm i marts, ifølge en meddelelse fra landets Center for Fødevarekontrol og Forebyggelse (CDC) onsdag, rapporterer nyhedsbureauet Reuters.

Den pågældende person blev testet positiv for H5N1-virussen, som er en subtype af fugleinfluenza. Patienten, hvis identitet ikke er blevet offentliggjort, modtager behandling og er under nøje observation. Myndighederne oplyser, at personen sandsynligvis blev smittet gennem tæt kontakt med inficerede fugle.

CDC har igangsat en grundig undersøgelse for at spore smittevejen og identificere eventuelle andre, der kan være blevet eksponeret. De berørte områder er blevet underlagt strenge karantæneforanstaltninger for at forhindre yderligere spredning af virussen.

Selvom dette er det andet bekræftede tilfælde i USA, understreger CDC, at risikoen for en omfattende smitte blandt befolkningen fortsat er lav. Fugleinfluenza er primært en zoonotisk sygdom, hvilket betyder, at den hovedsageligt spredes mellem fugle og sjældent til mennesker. Det er dog afgørende, at personer, der arbejder tæt med fjerkræ, følger anbefalede sikkerhedsforanstaltninger.

“Vi tager disse tilfælde meget alvorligt, men det er vigtigt at understrege, at fugleinfluenza sjældent smitter fra menneske til menneske,” siger Dr. Rochelle Walensky, direktør for CDC. “Vi overvåger situationen nøje og samarbejder med lokale sundhedsmyndigheder for at beskytte offentligheden.”

Siden begyndelsen af 2021 har flere udbrud af fugleinfluenza påvirket fjerkræfarme og vilde fuglepopulationer verden over. CDC arbejder sammen med internationale sundhedsorganisationer for at overvåge og reagere på truslen fra fugleinfluenza globalt.

For at minimere risikoen for smitte anbefales det, at folk undgår direkte kontakt med vilde fugle og syge eller døde fjerkræ. Derudover bør personer, der arbejder med fjerkræ, anvende passende beskyttelsesudstyr og følge hygiejniske retningslinjer.

CDC vil fortsætte med at opdatere offentligheden om udviklingen af fugleinfluenza og eventuelle yderligere foranstaltninger, der måtte være nødvendige for at sikre folkesundheden.

Denne hjemmeside bruger cookies.