X

Boom i anmeldelser: Dansk by ramt af rotteplage

Boom i anmeldelser: Dansk by ramt af rotteplage

Alvorlig rotteplage rammer Randers: Antallet af anmeldelser stiger kraftigt

Randers Kommune står over for en alvorlig rotteplage, da antallet af rotteanmeldelser er steget markant i år. Ifølge en opgørelse fra TV 2 Østjylland er der i år indrapporteret væsentligt flere rottesager end på samme tid sidste år. Rotter udgør ikke blot en stor gene for kommunens indbyggere, men kan også udgøre en sundhedsrisiko, hvilket gør situationen særlig bekymrende.

I uge 40 sidste år modtog rottebekæmperne i Randers 256 anmeldelser om rotteforekomster. Dette tal er i år steget til hele 430, hvilket repræsenterer en stigning på over 60 %. Kommunen arbejder derfor intensivt på at bekæmpe de mange rotteudfordringer, og der er sat ekstra ressourcer ind for at imødekomme det stigende antal henvendelser.

Situationen i Randers er dog ikke enestående. Kommunerne Skanderborg, Samsø og Odder melder også om flere rottesager end normalt. De stigende tal kan muligvis skyldes den våde sommer, som har skabt ideelle betingelser for rotter til at formere sig og søge føde tættere på beboelsesområder.

Øget indsats mod rotter

Rotter udgør ikke kun et æstetisk problem – de kan også overføre alvorlige sygdomme, skade bygninger og forurene fødevarer. Derfor har Randers Kommune intensiveret indsatsen for at få problemet under kontrol. Bekæmpelsen indebærer blandt andet opsætning af flere fælder og øget overvågning i særligt udsatte områder. Borgerne opfordres samtidig til at være opmærksomme på tegn på rotteaktivitet, som for eksempel huller i jorden eller ekskrementer, og straks melde det til kommunen, så rottebekæmpelsen kan iværksættes hurtigst muligt.

For at imødekomme problemet effektivt samarbejder kommunerne også på tværs, og flere borgere opfordres til at sikre deres ejendomme bedre ved at lukke potentielle adgangsveje for rotter, som for eksempel åbninger ved kloakker og skraldespande.

Hvad kan du gøre?

Rottebekæmpelse er ikke kun kommunens ansvar – borgerne spiller en vigtig rolle i at forebygge og minimere rotternes tilstedeværelse. Randers Kommune opfordrer alle til at tage en række forholdsregler, som for eksempel at sørge for, at skraldespande er lukket ordentligt, og at fødevarer ikke efterlades tilgængelige for rotter. Hvis man ser tegn på rotter, bør det straks indberettes via kommunens rotteanmeldelsessystem, så problemet hurtigt kan adresseres.

Samtidig arbejdes der på langsigtede løsninger for at mindske rotteproblemet i fremtiden. Dette inkluderer bedre affaldshåndtering, renovering af kloaksystemer og oplysningskampagner til borgerne.

Randers og de omkringliggende kommuner står over for en udfordrende tid, men med en fælles indsats kan rotteplagen bringes under kontrol.

Denne hjemmeside bruger cookies.