X

BREAKING: Dansk stjerne får karantæne

BREAKING: Dansk stjerne får karantæne

Dansk Badmintonstjerne Får 12 Måneders Karantæne for Antidoping Overtrædelse

Danske Mathias Christiansen, der tidligere har været en del af verdenseliten i mixed double badminton, skal i det kommende år se sporten fra sidelinjen. Han er blevet tildelt en 12 måneders karantæne for at have overtrådt antidopingreglerne.

Badminton Danmark og Danmarks Idrætsforbund (DIF) bekræftede beslutningen fredag. Selvom Christiansen ikke har testet positiv for doping, har han tre gange inden for et år undladt at opdatere sin whereabouts-app, hvilket er et krav, så antidopingmyndighederne kan finde ham for at foretage dopingprøver.

Ifølge reglerne medfører tre overtrædelser inden for 12 måneder en straf. Dopingnævnet kunne have pålagt op til 24 måneders karantæne, men valgte at begrænse straffen til 12 måneder, da både Antidoping Danmark og Dopingnævnet har vurderet, at der var tale om uforsætlighed og ikke et forsøg på snyd.

“Jeg er glad for, at der nu er kommet en afklaring i sagen, og at jeg har fået den mindst mulige karantæne, der kunne gives. Jeg har på ingen måde haft en intention om at snyde, og dommen afspejler, at Dopingnævnet har samme opfattelse. Nu vil jeg fokusere på min træning og stå så stærkt som overhovedet muligt, når karantænen er overstået,” udtaler Mathias Christiansen.

Denne hjemmeside bruger cookies.