X

BREAKING: Kæmpe eftersøgning i gang

BREAKING: Kæmpe eftersøgning i gang

Kilde Tvmidtvest.dk

Politi og beredskab i aktion på Fur efter mistænkeligt fund nær jordskred

Lørdag eftermiddag blev både politi og beredskab massivt tilkaldt til stranden ved Rødsten på Fur, efter en borger gjorde et bekymrende fund tæt på et jordskred. Et par efterladte sko i området skabte bekymring for, om nogen kunne være blevet fanget i jordmasserne.

Vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jeppe Holgersen, udtaler, at politiet hurtigt tog situationen alvorligt, da anmeldelsen kom ind. ”Vi reagerede straks på meldingen, da fundet af skoene i nærheden af et jordskred altid er en indikation, der kræver nærmere undersøgelse,” siger Holgersen. Han understreger dog, at der i øjeblikket ikke er tegn på, at nogen er savnet eller er blevet begravet under jordskredet.

“Vi har foretaget en grundig gennemgang af de rapporter, vi har fået ind, og ingen personer er meldt savnet i området. Derfor har vi ikke nogen umiddelbare bekymringer for, at nogen skulle være fanget i jordmasserne,” forklarer han.

På trods af den nuværende vurdering fortsætter beredskabet deres arbejde på stedet. Holgersen understreger, at man handler ud fra forsigtighedsprincippet: ”For at være helt sikre, arbejder indsatslederen på at flytte det jord, der er skredet ned. Vi vil ikke tage nogen chancer, når der er tale om et potentielt farligt område som dette,” tilføjer han.

Området omkring jordskredet er midlertidigt afspærret, og redningsmandskabet arbejder intensivt for at sikre, at der ikke ligger nogen under skredet. Udover politiets tilstedeværelse er der også specialister fra beredskabet til stede for at vurdere risikoen for yderligere jordskred.

Lokale beboere og turister i området opfordres til at holde afstand, da området omkring jordskredet stadig vurderes som ustabilt. Kommunen har desuden iværksat en nærmere undersøgelse af kystområdet for at vurdere risikoen for fremtidige skred.

Denne hændelse understreger de naturlige risici ved den smukke, men skrøbelige kystlinje på Fur. Jordskred forekommer jævnligt i området, og lokale myndigheder arbejder tæt sammen med geologer og eksperter for at sikre området mod fremtidige hændelser.

Indtil videre fortsætter politi og beredskab med at overvåge situationen, men meldingen fra de involverede parter er optimistisk: ingen personer er i farezonen, og arbejdet skrider planmæssigt frem.

Denne hjemmeside bruger cookies.