X

BREKAING: Politiet leder efter kæmpe-bomber

BREKAING

BREKAING: Politiet leder efter kæmpe-bomber

Ifølge  Syd og Sønderjyllands Politi skriver de i en fælles pressemeddelese at de på mandag vil undersøge et større område for Bomber ved Sønderborg.

Det bliver forsvarets ammunitionsrydningstjeneste, EOD, som skal stå for undersøgelsen. Det skyldes at der gentagende gange på det seneste er blevet fundet bomber helt tilbage fra 2. verdenskrig

Politiet fortæller at de 500 kilos bomber stammer fra et britisk fly af typen ‘Halifax’, der styrtede ned i området under krigen, og har derfor ligget i den sønderjyske muld i omkring 80 år.

‘Udgør ikke en fare’

Bo Zidek fra EOD fortæller at man på nuværende tidspunkt ikke ligger det til grund at man skal være bange for mulige bomber, de har ligget der længe og eksploderer ikke bare uden videre

‘Vi indsætter flere medarbejdere fra mandag for hurtigst muligt at få afklaret, om der skulle være flere bomber i området. Det skal vi være sikre på, før vi kan foretage en kontrolleret sprængning af de to bomber, der er fundet. Området er på knap fem hektar, så det er en tidskrævende opgave’, forklarer major Peter Jegsen fra EOD i pressemeddelelsen.

Området er fortsat afspærret, og politiet opfordrer borgerne til at holde sig væk.

Nyhed24.dk følger sagen.

 

Denne hjemmeside bruger cookies.