X

Corona: Fostre kan smittes allerede i livmoderen

Corona: Fostre kan smittes allerede i livmoderen

Er fostre beskyttet i deres mors maver, eller er de lige så udsatte for smitte? Flere tilfælde viser, at fostre allerede i maven kan blive smittet med coronavirus

Berlingske: En svensk kvinde der var gravid i uge 34 blev med alt hast indlagt på Skåne Universitetshospital i Malmø, efter at have oplevet stærke mavesmerter. Kort tid efter indlæggelsen foretog hospitalets læger et akut kejsersnit. Det ufødte barns puls var meget lavt, og der var frygt for, at barnet ikke fik nok ilt.

Efterfølgende prøver viste, at både barn og mor var smittede med coronavirus, og at det var grunden til den lave puls og iltmanglen.

Et forskningsprojekt, publiceret i The British Journal of Obstretrics an Gynecology, viser som nogle af de første, at fostre, allerede inden de bliver født, kan være smittet med coronavirus.

Lægerne bag projektet observerede, at virussen i barnet, kun få dage efter fødslen, var muteret. De konkluderede, at mutationen måtte være sket, da barnet kom i kontakt med andre miljøer end morens livmoder.

Moren kom sig hurtigt ovenpå smitten, og kunne udskrives efter kun fire dage, mens barnet måtte indlægges på neonatalafdeling på grund af den tidlige fødsel.

Barnet udviklede dog selv antistoffer mod virussen, og havde ingen alvorlige symptomer efter fødslen.

Det skriver Berlingske.

Den svenske kvinde er ikke den eneste, der oplever at smitte sit ufødte barn. I Israel er flere gravide kvinder med lignende problemer blevet indlagt, en gravid kvinde blev indlagt på et hospital i Jerusalem efter at have følt sig utilpas. Det viste sig, at kvinden, der var gravid i uge 36, var smittet med coronavirus, og barnet var død i maven.

Efterfølgende prøver viste, at barnet også var smittet med coronavirus. Prøver har ikke kunnet bekræfte, om dødsfaldet havde forbindelse til virussen.

“Fosteret bliver inficeret gennem moderkagen, og med en meget høj grad af sikkerhed kan vi sige, at barnet døde på grund af coronavirus” fortalte en af lægerne efterfølgende ifølge The Times of Israel.

Heldigvis er det ikke kun coronavirus, gravide kvinder kan videregive til deres ufødte børn via moderkagen. Det samme gælder heldigvis for antistoffer mod coronavirus, oplyser Berlingske.


Foto: Shutterstock

 

 

 

Kilde: Berlingske

Denne hjemmeside bruger cookies.