X

Coronavirus: pressemøde med opsang til de unge

Coronavirus: Politiet vil være massivt tilstede i aften

Her er en opdatering på pressemødet som var igang klokken 15:00 lørdag.

Jo længere ind i pressemødet man kom, kunne man godt mærke at dette var en opsang til de unge mennesker ude i nattelavet.

Rigspolitichef Thorkild Fogde starter med at fortælle:
”Vi er bekymret for udviklingen på landsplan i almindelighed. Og i København”

Og fortsætter:
”Vi er nødt til at være på forkant. Vi kan ikke vente med at reagere, ellers kan det vise sig at være for sent.”

Derudover opfordrer politiet på det kraftigste til at man tager det alvorligt, at man skal holde afstand, og især i nattelivet ser politiet lige nu et stort problem.

Politidirektør Anne Tønnes oplyser at der er rigtig mange mennesker, især unge i nattelivet, hvilket er yderst bekymrende.

”Vi ser for mange håndtryk, for mange krammere, for mange grupper, for meget tæthed og for lidt ansvarlighed,” fortæller Thorkild Fogde.

Derudover oplyses der at man har et fælles ansvar for at holde smitten nede, hvis vi skal kunne se en ende på den voldsomme stigning af antal mittede der lige nu kun bliver værre og værre for hver dag der går lige pt.

Thorkild Fogde vil heller ikke afvise, at der kan komme nye restriktioner, blandt andet nævner han at mundbind kan blive en del af nattelivet, samt opholdsteder og åbningstider kan blive nye tiltag.

Ovenstående er ikke noget politiet ønsker skal ske, men oplyser at dette kan blive en nødvendighed, hvis ikke man begynder at tage tiltagene alvorligt, og sørger for at holde afstand.

Overordnet set
Handlede politiets pressemøde meget om, at man skal huske at holde afstand, og især de unge skal tænker over hvordan de færdes i nattelivet. Så vi sammen som et fælles ansvar kan holde smitten nede så godt som muligt.
Derudober skal vi droppe større forsamlinger, og sørge for at blive væk fra de områder, som eventuelt er kendt for at være steder hvor folk forsamler sig.
Overholdes disse restriktioner ikke, kan der blive tilføjet yderligere og mere skærpede restriktioner.

Foto: Shutterstock

Kilde: Pressemøde

Denne hjemmeside bruger cookies.