X

Coronavirus: To millioner danskere får tilbudt test for antistoffer

SSI: Dropper prognoser om coronavirus-udvikling i Danmark

To millioner danskere vil i løbet af de næste par måneder modtage en invitation i sin e-boks, for at blive tilbudt at få taget en hjemmetest for antistoffer mod coronavirus

Formålet med denne hjemmetest for antistoffer mod coronavirus, sker for at finde ud af hvordan covid-19 har spredt sig i Danmark, og for at finde ud af hvordan man fremadrettet måske skal håndtere virussen.

Dette tiltag sker som et led i der nye nationale projekt kaldet: ”Vi tester Danmark”.

Det oplyser Statens Serum Institut (SSI) i en pressemeddelelse.

Allerede i oktober vil en million danskere blive tilbudt hjemmetesten, og igen i det nye år vil yderligere en million dansker modtage en invitation til at få foretaget en hjemmetest, samt skal man hvis man takker ”ja”, er der et spørgeskema, som skal udfyldes.

Foto: Pexels

Overlægen på Herlev-Gentofte Hospital, Kasper Iversen, som også er en del af den gruppe som skal se resultaterne på disse tests oplyser, at man forventer at cirka 1,3 millioner danskere vil takke ja til testen. og fortæller:
”Der er en masse spørgsmål, som endnu ikke er afklaret. Hvor mange har været smittet? Hvor mange af dem har reelt haft symptomer?.”

Og fortsætter:
”Men også om der er specielle grupper, som er blevet smittet i højere grad end andre.”

Hvad betyder antistoffer i forbindelse med coronavirus?
Antistoffer i kroppen betyder at man har været smittet med coronavirus, derfor kan man på denne måde se om man har haft coronavirus – også selvom man måske ikke har haft symptomer overhovedet.

 


Foto: Arkivfoto

 

 

 

 

 

Kilde: Localeyes

Denne hjemmeside bruger cookies.