X

Danskerne hamstrer: ‘Alle vil afsted’

Danskerne hamstrer: 'Alle vil afsted'

Kilde BT.dk

Danskerne Stormer Mod Vinterrejser: Efterspørgslen på Sol og Varme Skyder i Vejret

Danskerne er allerede godt i gang med at sikre sig vinterrejser til solrige destinationer, og efterspørgslen er markant højere end sidste år. Ifølge flere rejseselskaber har det skiftende sommervejr fået danskerne til at handle hurtigt for at sikre sig ferier i varmere himmelstrøg.

Rejseselskabet TUI melder om en stigning på hele 38 procent i solgte vinterrejser sammenlignet med samme periode sidste år. Kommunikationschef Mikkel Hansen fortæller:

“Danskerne er ude i god tid i år. Det vekslende sommervejr har uden tvivl spillet en rolle. Folk tager ingen chancer og bestiller tidligt for at sikre sig en tur til solen,” siger han.

Til De Kanariske Øer er der solgt 23 procent flere rejser, mens Thailand har oplevet en markant stigning på 73 procent. Også luksusdestinationer som Maldiverne er i høj kurs med dobbelt så mange solgte rejser som sidste år.

“Det siger noget om danskernes store rejselyst, selv når det gælder dyrere destinationer,” tilføjer Hansen.

Egypten Tager Føringen hos Spies

Hos rejseselskabet Spies forventes denne vintersæson at blive den bedste nogensinde. Især rejser til Egypten er populære med en stigning på 55 procent i salget.

“Vi ser en samlet stigning på otte procent sammenlignet med sidste vinter, og vi er meget tilfredse med udviklingen,” siger Sofie Folden Lund, pressechef hos Spies. Hun forventer, at selskabet vil sende cirka 110.000 danskere på vinterferie i løbet af sæsonen.

Stigende Efterspørgsel hos Bravo Tours

Bravo Tours melder også om en markant øget interesse for vinterrejser. Direktør Peder Hornshøj peger på sommerens dårlige vejr som en afgørende faktor.

“Sommeren har været skuffende for mange, der har opholdt sig i sommerhus eller campingvogn i Danmark. Nu vil de sikre sig sol og varme til vinter,” forklarer han.

Ekspertens Råd: Vær Opmærksom på Priserne

Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom hos Sydbank, bekræfter, at danskernes købelyst for rejser er steget, men advarer om højere priser.

“Når efterspørgslen stiger, er der færre tilbud at finde. Derfor er det vigtigt at sammenligne priser på tværs af selskaber og overveje, om det er billigere at booke fly og hotel separat,” anbefaler hun.

Selvom efterspørgslen er høj, er der ikke nødvendigvis tale om kraftigt stigende priser. Mikkel Hansen fra TUI bemærker, at priserne varierer lidt: “For Phuket er priserne i gennemsnit fire procent lavere end sidste år, mens de for Gran Canaria er tre procent højere.”

Alt i alt tyder alt på, at danskerne i stor stil prioriterer oplevelser og rejser, hvilket lover godt for rejseselskabernes kommende vintersæson.

Denne hjemmeside bruger cookies.