De første i landet: Ny banebrydende kræftbehandling
Epokegørende fremskridt: Sygehus Lillebælt bryder grænserne for lymfekræftbehandling i Danmark
I en banebrydende præstation har Sygehus Lillebælt som det første hospital i Danmark indledt administrationen af en ny medicin til patienter med tilbagevendende lymfekræft, hvilket ifølge sygehuset selv har ført til yderst opmuntrende resultater. Det skriver Tv2Styd
Allerede i 2019 indledte Sygehus Lillebælt som pionerhospital i Danmark en forsøgsordning med at tilbyde præparatet epcoritamab til patienter, der kæmpede med tilbagevendende lymfekræft. Resultaterne antyder, at mange af disse patienters chancer for overlevelse er markant forbedrede.
“Med dette lægemiddel oplever 40 procent af patienterne en tilbagegang af deres lymfekræft til et punkt, hvor den ikke længere kan registreres, og af disse 40 procent vil seks ud af ti patienter være fri for yderligere tilbagefald de næste to år. Dette er historisk set en imponerende præstation,” udtaler Michael R. Clausen, overlæge og leder af forsøget ved Hæmatologisk Klinisk Forskningsenhed (HKFE) på Vejle Sygehus, i en pressemeddelelse.
Udvidelse af forsøg til flere kræftformer
De lovende resultater med medicinen epcoritamab til behandling af lymfekræft har åbnet dørene for tilbud af lægemidlet til patienter med andre former for lymfekræft og leukæmi.
“Fra det øjeblik, vi opdagede dets effektivitet mod én sygdom, har vi gradvist udvidet anvendelsen til patienter med sygdomme, der er relateret til aggressiv lymfekræft. Her har det vist sig lige så effektivt,” udtaler Michael R. Clausen.
Overlægen tilføjer, at resultaterne fra forskningen, som allerede er blevet præsenteret på internationale konferencer, forventes at blive offentliggjort i løbet af de kommende måneder.