X

DØMT: Mand stjal for flere millioner kroner

DØMT: Mand stjal for flere millioner kroner

En 31-årig mand har ved Retten i Aarhus indrømmet sin medvirken i en omfattende kriminel aktivitet, hvor han og adskillige medskyldige stjal biler, bildele og designervarer til en værdi af 4,5 millioner kroner. Østjyllands Politi har offentliggjort informationen i en pressemeddelelse.

Den dømte blev idømt en fængselsstraf på tre år og 11 måneder som følge af hans deltagelse i kriminaliteten. Sagen mod ham tog sin begyndelse, da han og en 29-årig medskyldig blev anholdt i en koordineret politiaktion i november året før. Flere adresser blev ransaget som led i efterforskningen af en række tyverier af luksusbiler.

Begge mænd blev varetægtsfængslet, og den 31-årige tilstod senere 29 tilfælde af tyveri begået i Jylland i perioden mellem juni 2022 og november 2023.

I løbet af efterforskningen viste det sig, at den 31-årige blandt andet havde stjålet dæk fra en bilforhandler i Risskov til en værdi af over 1,5 millioner kroner. Han begik også indbrud i private borgere køretøjer og virksomheder.

Specialanklager Camilla Wagner udtaler, “Der er blevet udført omfattende efterforskningsarbejde i denne sag, da tyverierne var yderst organiserede og professionelt udført af det kriminelle netværk, der stod bag. De solide beviser, der blev indhentet gennem efterforskningen, bidrog til den 31-åriges tilståelse og resulterede i en mildere straf, idet han derved sparer retssystemet for betydelige omkostninger.”

Den 31-årige modtog en dom på tre år og 11 måneders fængsel, mens den 29-årige, der blev anholdt samme dag, fortsat sidder varetægtsfængslet og venter på retssagens udfald.

Denne hjemmeside bruger cookies.