X

DØMT: Ung mand fængslet for at lave pistol og patroner

DØMT

DØMT: Ung mand fængslet for at lave pistol og patroner

Retten i Aalborg har idømt en 22-årige mand for at have lavet sin egen pistol og ammunition.

Fældet af kvik Politielev

Den dømte mand, blev afsløret af en lydhørende politielev i toget mellem Aarhus og Randers 8. juli

Politieleven var på vej hjem efter vagt, da han pludselig overhørte en mystisk samtale med en passagere i toget. Samtalen blev pludselig meget interessant, da passageren begyndte at spørge ind til et skydevåben, og hvor mange års fængsel det ville koste manden i den anden ende af røret, hvis politiet opdagede det.

Dømt for ulovlig våbenbesiddelse

Da en medpassagerer så videoen på den unge mands telefon, blev politieleven lige pludselig et vigtigt vidne.

Politieleven gik nemlig på skjult opdagelse hos den dømte mand som sad tæt. Politieleven lod nemlig som om at han skulle på toilettet og kastede et glimt på passagerens telefon, da han gik forbi. Og på displayet stod der et navn.

Kontaktede sine politikollegere

Østjyllands politi reagere lynhurtigt på elevens respons, og kørte til Randers Station. Politiet undersøgte passagerens telefon nærmere og fandt frem til, at manden i den anden ende af røret, var den 22-årige mand med bopæl i Aalborg.

Bygget sin egen pistol og patroner

Nordjyllands Politi valgte omgående at ransage den 22-årige mands lejlighed i Aalborg. Her fandt politiet en boltpistol, som egentlig er beregnet til at aflive dyr med, men som var lavet om til at kunne affyre rigtige patroner. Man fandt også rester af bly og hjemmelavede patroner i lejligheden.

Ombygget pistol

Den dømte mand havde omdesignet boltpistolen til en rigtigt pistol, og så havde han fremstillet sine patroner, han havde også afprøvet om den virkede inde i hans egen lejlighed.

Undersøgelser viste hurtigt at den hjemlavede pistol var fuldt funktionsdygtig.

Ville bruge den som selvforsvar

Den dømte mand modtog dommen, og forklarede åbent og ærligt om hvorfor han havde omdesignet pistolen, det var for at kunne forsvare sig selv. Da han tidligere havde oplevet at “fremmede” havde forsøgt at bryde ind i hans lejlighed for at stjæle hans hash.

Den 22-årige er blevet mentalundersøgt i forbindelse med sagen og er ikke egnet til almindelig straf. Han blev derfor idømt en behandlingsdom på en psykiatrisk afdeling.

Nyhed24.dk er din nyhedskilde.

Denne hjemmeside bruger cookies.