X

DRAMA: Skoleleder stopper øjeblikkeligt – Ansatte blev krænket

DRAMA: Skoleleder stopper øjeblikkeligt - Ansatte blev krænket

DRAMA: Skoleleder stopper øjeblikkeligt – Ansatte blev krænket

Ledelsesrokade på Tingstrup Skole i Thisted efter alvorlige anklager mod tidligere skoleleder

I en turbulent udvikling på Tingstrup Skole i Thisted har alvorlige anklager om verbale overfusninger og nedladende bemærkninger fra skolelederen og en afdelingsleder ført til markante forandringer. Thisted Kommune har reageret ved at iværksætte en omfattende ledelsesrokade for at adressere de påståede udfordringer og genskabe et sundt og trygt arbejdsmiljø.

I december 2023 udsendte Arbejdstilsynet et påbud til Thisted Kommune med krav om at sikre et arbejdsmiljø på Tingstrup Skole, der ikke indebærer krænkende handlinger, der potentielt kunne påvirke de ansattes sikkerhed eller sundhed. Flere besøg fra Arbejdstilsynet afslørede, at ansatte var tilbageholdende med at samarbejde af frygt for manglende anonymitet over for skoleledelsen.

Den tidligere skoleleder har fratrådt sin stilling med øjeblikkelig virkning som konsekvens af de alvorlige beskyldninger. For at håndtere situationen og genoprette tilliden i skolemiljøet har Thisted Kommune besluttet at gennemføre en ledelsesrokade.

Brian Kirk Nielsen, nuværende skoleleder på Østre Skole, træder ind som ny skoleleder på Tingstrup Skole. Samtidig foretages der ændringer på flere andre skoler i kommunen, hvor erfarne og motiverede skoleledere tiltræder nye stillinger.

Udtalelse fra kommunens repræsentant:

Per Overgaard, chef for Undervisning og Dagtilbud, udtaler, “Med udgangspunkt i den aktuelle situation er jeg meget glad for, at det i god dialog med skolebestyrelserne er lykkedes at besætte stillingerne med dygtige skoleledere. Ændringerne, der træder i kraft den 22. januar, er skræddersyet til at gavne de respektive skolers miljø og trivsel.”

Ledelsesrokaden markerer et skift mod et mere positivt kapitel for Tingstrup Skole og Thisted Kommune som helhed. Håbet er, at de nye ledere vil bidrage til at skabe et arbejdsmiljø, der er præget af professionalisme, respekt og trivsel for alle ansatte på skolerne.

Denne hjemmeside bruger cookies.