X

Dyrehospital med alvorlig advarsel: Hold hunden væk fra hundeskove og fremmede hunde

Dyrehospital med alvorlig advarsel: Hold hunden væk fra hundeskove og fremmede hunde

Dyrehospital kommer med opråb: Hold hunden væk fra hundeskove og fremmede hunde

Ukendt Hundesygedom Skaber Travlhed hos Middelfart Dyrehospital

I de seneste dage har Middelfart Dyrehospital oplevet en usædvanlig travlhed, hvor antallet af henvendelser fra bekymrede hundeejere er steget markant. En ukendt hundesygedom hærger i øjeblikket, og symptomerne inkluderer opkast og diarré, hvoraf nogle tilfælde desværre involverer blod.

Tanya Dick, veterinærsygeplejerske hos Middelfart Dyrehospital, deler sin bekymring og rapporterer om en hastig udvikling af symptomer hos de berørte hunde. “Vi kan bare se, at det går hurtigt. Nogle af hundene har for eksempel kun haft opkast i en halv dags tid, og lige pludselig har de både blodig opkast og diarré – og det er jo meget alvorligt,” udtaler hun.

Årsagen til sygdommen er endnu ukendt, og det er uklart, om det er en virus eller en bakterie. Dog indikerer de ensartede symptomer, at det sandsynligvis er den samme sygdom, der påvirker flere hunde. Tanya Dick fremhæver, “Dét der er bemærkelsesværdigt er, at det er nøjagtigt de samme symptomer, de kommer ind med.” Det skriver Fyens.dk

For at minimere risikoen for smitte har Middelfart Dyrehospital aktivt rådet hundeejere til at undgå hundeskove og begrænse tæt kontakt mellem hundene. Tanya Dick understreger dog, at der ikke er grund til panik blandt hundeejere, og at forholdsregler som at undgå hundeskove kun er en del af den forebyggende indsats.

“Hvis man for eksempel er en gruppe hunde, som mødes hver dag i hundeskoven, og det er de samme, man ses med, så er hunden formegentligt allerede smittet før den udviser symptomer,” påpeger hun. På trods af dette vælger personalet hos Middelfart Dyrehospital selv at undlade ture til hundeskove og finder alternative måder at aktivere deres egne hunde på.

Udover at undgå tæt kontakt mellem hunde opfordrer Tanya Dick hundeejere til at være opmærksomme på at holde deres hunde væk fra fremmed hundeafføring og konsekvent samle op efter deres egne dyr. Hun forklarer, “En kæmpestor del af smitten kan formegentligt blive reduceret ved, at folk samler deres hundelort op.”

Hvis en hund viser symptomer på sygdommen, opfordrer Tanya Dick ejere til straks at kontakte dyrehospitalet. “Man skal være opmærksom på hundens adfærd i forhold til de her symptomer. Vi opfordrer ikke til, at man ser tiden an eller benytter sig af de husmorråd, som florerer på nettet,” advarer hun.

Selvom det betyder ekstra ressourcer for både Middelfart Dyrehospital og hundeejere, understreger Tanya Dick, at det er afgørende for hundenes sundhed og velbefindende. “Vi vil helst have, at hundene kommer på poterne igen hurtigst muligt. Det kan vi altså kun ved at vejlede hver enkelt,” afslutter hun.

Denne hjemmeside bruger cookies.