X

Endnu en advarsel fra politiet: To ældre kvinder svindlet

Endnu en advarsel fra politiet:

Nordjyllands Politi opfordrer til vagtsomhed efter svindlere udnytter bankidentitet

En høflig mand i en skjorte dukkede op hos en ældre kvinde i Sæby en mandag formiddag, angiveligt fra banken, med den hensigt at beskytte hende mod mulig svindel på hendes konto. Han bad hende om hendes kort og kode. Desværre viste det sig senere, at manden ikke havde forbindelse til banken, men var en del af en organiseret kriminel gruppe ifølge Nordjyllands Politi.

Politikommissær Peter Skovbak Pedersen udtalte: “Vi ser disse sager som en del af et større mønster. Selvom vi ikke kan bekræfte tilstedeværelsen af flere grupper, er vi overbeviste om, at dette er organiseret kriminalitet.”

Det oplyser TV 2 Nord.

Senere samme dag blev en lignende hændelse rapporteret, hvor endnu en person, klædt i skjorte, henvendte sig til en anden ældre kvinde i samme område. Lig den første var han pæn og velplejet. Begge kvinder var blevet kontaktet på forhånd med beskeder om, at en bankrepræsentant skulle hente deres kort og kode for at beskytte deres konti.

I begge tilfælde fulgte svindlerne op ved at hæve store beløb fra ofrenes konti ved hæveautomater, inden deres bedrag blev opdaget, og kortene blev spærret.

Peter Skovbak Pedersen understregede vigtigheden af at være opmærksom på denne form for svindel: “Vi kan ikke advare nok imod denne type bedrageri, som desværre gentager sig. Det er vigtigt at huske, at selvom gerningsmændene kan ligne bankpersonale, er de aldrig det.”

Denne hjemmeside bruger cookies.