X

Flere borgmestre i chok: ‘Det er meget bekymrende’

Flere borgmestre i chok: 'Der er meget bekymrende'

De seneste dage har de større indkøbscentre som for eksempel Bilka været et stort samtaleemne i de danske medier

Mange mennesker samlet, Lange køer, fyldte indkøbsvogne og en tårnhøj omsætning.

Sådan har det set ud de seneste dage i blandt andet Bilka, og i nogle af de andre større supermarkeder.

For kigger man på gågaderne er der stort set ingen mennesker, da næsten alle butikker holder lukket grundet de nuværende coronarestriktioner.

Derfor slår flere borgmestre nu alarm, da de er bekymrede for de konsekvenser den lange nedlukning af butikkerne i gågaden muligvis kan ende med at få, hvis ikke der snart bliver lukket op for detailhandlen igen.

Benedikte Kiær, der er borgmester i Helsingør Kommune, fortæller til Berlingske:
”Jeg er meget bekymret for, hvordan vores lokalsamfund og butiksstrøg kommer til at se ud den kommende tid. Helsingør er en handelsby, som afhænger af, at der er mere end dagligvarebutikker og bagerforretninger, og et sommerområde som eksempelvis Hornbæk skal have masser at byde på, for ellers knækker de nakken. Og når alting er så usikkert som lige nu, så forplanter det sig,” fortæller hun.

Men Benedikte Kjær er ikke alene om sin bekymring.

Mediet har nemlig haft kontakt med 11 borgmestre i Region Hovedstaden, som alle er enige i Benediktes bekymring omkring nedlukningen af detailhandlen i gågaderne.

Det skriver B.T.

Flere af borgmestrene er uforstående overfor, hvorfor det ikke er muligt at åbne butikkerne i gågaderne allerede nu, eftersom vi i Danmark på nuværende tidspunkt har de lave smittetal.


Foto: Shutterstock

 

 

 

 

Kilde: Berlingske

Denne hjemmeside bruger cookies.