Flying Superkids I stormvejr: Træner bad pige stikke arm i toilettet efter øvelse blev udført forkert
Flying Superkids i stormvejr efter afsløringer om grænseoverskridende og hårdt træningsmiljø.
En træningssession hos gymnastikgruppen Flying Superkids udviklede sig til en uacceptabel episode, da en træner bad en pige om at stikke sin arm i toilettet som straf for ikke at udføre en øvelse korrekt. Hændelsen har vakt stor opmærksomhed og kritik.
Ifølge TV 2 Østjylland, som har fået indsigt i en underretning fra Børnerådet til Aarhus Kommune, fandt episoden sted i sommer under en træning. Pigens nægtelse af at efterkomme den ydmygende ordre resulterede i, at hun blev sendt tilbage til omklædningsrummet.
Børnerådets forperson, Bente Boserup, betegner episoden som grænseoverskridende:
“At en træner beder et barn om at stikke den ene arm ned i en toiletkumme, er langt, langt over grænsen. Det kan næsten ikke være mere ydmygende,” udtaler hun til mediet.
Dette belyser B.T.
Kritik af træningsmiljøet hos Flying Superkids
Flying Superkids, en kendt gymnastikgruppe for børn og unge i alderen 7-21 år, har udtalt, at de tager afstand fra hændelsen. Organisationens ledelse og bestyrelse forklarer i en skriftlig udtalelse til TV 2 Østjylland, at der blev brugt “voksen ironi/sarkasme” over for børn, hvilket de erkender var forkert og uacceptabelt.
Denne episode er ikke enestående, da tidligere gymnaster har delt oplevelser fra et hårdt træningsmiljø præget af råb, skældud og ydmygelser. Kritikpunkterne har rejst spørgsmål om de pædagogiske metoder i gruppen og kulturen blandt trænerne.
Flying Superkids under pres
Flying Superkids har i øjeblikket omkring 60 medlemmer fra Aarhus og omegn. Gruppen, som ofte optræder i både ind- og udland, er kendt for deres høje niveau og spektakulære shows, men de seneste afsløringer stiller skarpt på balancen mellem ambitiøs træning og børns trivsel.
Sagen er fortsat under behandling, og det er uvist, hvilke konsekvenser den vil få for gymnastikgruppen. Det er dog tydeligt, at episoden har udløst en bredere debat om børns ret til en tryg og respektfuld opvækst i foreningslivet.