X

Folkeskole tilbyder gratis tamponer og bind til elever

Folkeskole tilbyder gratis tamponer og bind til elever

Nyborg Kommune Introducerer Gratis Menstruationsprodukter på Ørbæk Skole for at Fremme Ligestilling og Aftabuisere Menstruation

Eleverne på 4kløver Skole og Børnehus, afdeling Ørbæk, kan nu få gratis adgang til bind og tamponer på skolens toiletter. Dette initiativ er resultatet af et tæt samarbejde mellem skolens elevråd og ledelsen, og det understøttes af Nyborg Kommune som en del af deres indsats for at fremme ligestilling og trivsel blandt eleverne.

Initiativet blev for nylig annonceret af Nyborg Kommune via et opslag på Facebook i forbindelse med et interview til DR. Tiltaget har til formål at sikre, at ingen elev skal føle sig uforberedt eller utilpas, hvis de pludselig får menstruation eller har glemt at medbringe nødvendige hygiejneprodukter. Dispenserne, som er placeret på skolens toiletter, er tilgængelige for alle elever og sikrer, at menstruation ikke skal være en årsag til bekymring eller forlegenhed i skoletiden.

Ifølge Jennie Thomsen, skoleleder på Ørbæk Skole, har initiativet allerede vist sig at have flere positive effekter. Ud over at hjælpe eleverne praktisk, har det også bidraget til at reducere det stigma, der ofte er forbundet med menstruation. “Vi har set, at eleverne nu taler mere åbent om menstruation, og det er blevet mindre tabubelagt. Det er en vigtig udvikling, som styrker elevernes selvtillid og skaber en mere inkluderende skolekultur,” udtaler Thomsen.

Nyborg Kommune ser dette initiativ som en del af en bredere indsats for at forbedre elevernes trivsel og understøtte deres uddannelse. “Det er vigtigt for os, at alle elever har de nødvendige ressourcer til at føle sig trygge og koncentrere sig om deres skolegang. Gratis adgang til menstruationsprodukter er et lille, men vigtigt skridt i den retning,” siger en repræsentant fra kommunen.

Tiltaget på Ørbæk Skole kan ses som en del af en voksende tendens i Danmark og andre lande, hvor skoler og offentlige institutioner begynder at tilbyde gratis menstruationsprodukter. Dette ses som en måde at fremme ligestilling og sikre, at menstruation ikke bliver en barriere for uddannelse eller daglige aktiviteter.

Med denne indsats håber Nyborg Kommune at sætte et eksempel for andre skoler og kommuner, og der er allerede drøftelser om at udvide initiativet til flere skoler i området. For eleverne på Ørbæk Skole er det en håndgribelig forbedring, der ikke kun letter hverdagen, men også sender et stærkt signal om omsorg og respekt for deres velvære og udvikling.

Denne hjemmeside bruger cookies.