X

Fyrværkerifirma nægter at betale bøde på 50.000 kroner for bordbomber

Fyrværkerifirma nægter at betale bøde på 50.000 kroner for bordbomber

Vognmand fra Svendborg nægter at betale bøde på 50.000 kroner og sætter fokus på små erhvervsdrivendes retssikkerhed.

I en sag, der har trukket overskrifter i Svendborg og omegn, har Skræp Vognmandsforretning, kendt som en af byens store leverandører af fyrværkeri, nægtet at betale en bøde på 50.000 kroner. Bøden blev udstedt for manglende CE-mærkning af 21 bordbomber, der blev solgt i pakker af tre. Sagen har nu udviklet sig til en principiel kamp, hvor vognmandsfirmaet har valgt at tage sagen videre til retten.

Baggrunden for sagen

Problemet begyndte, da myndighederne konstaterede, at de pågældende bordbomber ikke var forsynet med den lovpligtige CE-mærkning, som sikrer, at produkterne lever op til EU’s standarder for sikkerhed og kvalitet. For Skræp Vognmandsforretning handler sagen dog ikke kun om reglerne for CE-mærkning, men også om retfærdighed og proportioner.

Virksomheden har argumenteret for, at bøden på 50.000 kroner står i skærende kontrast til omfanget af forseelsen. Bordbomberne blev nemlig solgt i små mængder, og ifølge firmaet var overtrædelsen ikke af en sådan alvor, at den retfærdiggør den høje bøde.

Dette belyser TV2 Fyn. 

En principsag for erhvervslivet

For Skræp Vognmandsforretning er sagen blevet en principsag, der handler om mere end penge. Vognmanden ønsker at sætte fokus på proportionaliteten i myndighedernes håndhævelse af reglerne og skabe debat om, hvorvidt mindre erhvervsdrivende bliver urimeligt hårdt ramt af bøder og reguleringer.

Firmaets ejer har udtalt, at han håber på at kunne bidrage til en mere retfærdig behandling af lignende sager i fremtiden. “Vi vil gerne vise, at det er muligt at tage kampen op, når man føler sig uretfærdigt behandlet. Det handler ikke kun om os, men om principperne i det danske retssystem,” udtalte han for nylig.

Retten skal nu afgøre sagen

Sagen er nu sendt videre til domstolene, hvor den forventes at få en endelig afgørelse inden for de kommende måneder. Uanset udfaldet vil sagen sandsynligvis skabe præcedens for lignende sager i fremtiden og være med til at sætte fokus på, hvordan myndighederne håndterer reguleringer i forhold til små og mellemstore virksomheder.

Denne hjemmeside bruger cookies.