X

Hovedvej spærret efter oversvømmelse

Hovedvej spærret efter oversvømmelse

Kritisk Høj Vandstand Lukker Hovedvejen mellem Skagen og Frederikshavn

Nordjyllands Politi meddeler, at Hovedvej 40, som forbinder Skagen og Frederikshavn, er blevet midlertidigt spærret som følge af en kritisk høj vandstand i Elling Å.

Vejen blev officielt lukket kl. 20.15, og det forventes, at den forbliver utilgængelig indtil lørdag morgen. Årsagen til afspærringen skyldes en hastigt stigende vandstand i Elling Å, der har nået et kritisk niveau. Nordpå i Vendsyssel har der været vedvarende regn det meste af dagen, hvilket først stoppede hen over aftenen. På baggrund af denne vejrudvikling og med udsigt til, at det overskydende vand skal ledes væk, blev der iværksat en forebyggende indsats, forklarer vagtchef ved Nordjyllands Politi, Thomas Ottesen.

Beredskabet er i øjeblikket i gang med at pumpe vand, hvilket har resulteret i slanger, der strækker sig over vejen og hindrer biltrafik. Politiet vil forblive til stede ved Elling Å hele natten og vil bistå bilister med alternative ruter. Ydermere er hjemmeværnet blevet tilkaldt for at assistere med at afspærre området.

Vagtchefen kan på nuværende tidspunkt ikke give en præcis tidshorisont for, hvornår afspærringen forventes ophævet. Situationen udvikler sig, og politiet arbejder på at sikre, at vejen kan genåbnes sikkert og effektivt, når vandstanden er under kontrol. Vi opfordrer bilister til at følge opdateringer fra myndighederne og tage hensyn til alternative ruter i området.

Denne hjemmeside bruger cookies.