X

Hundeejere advares om livsfarlig parasit – Nyhed24.dk

Hundeejere advares om livsfarlig parasit - Nyhed24.dk

Vigtigt at Beskytte din Hund mod Hjertelungeorm i Forårsmånederne

I takt med forårets ankomst er det afgørende for hundeejere at være opmærksomme, når de tager deres firbenede venner med ud på gåture. En særlig parasit, kendt som hjertelungeorm, udgør en alvorlig risiko for hundes sundhed og trivsel.

Veterinærkoncernen AniCura advarer om, at hjertelungeorm kan være livstruende for hunde. Parasitten overføres primært ved kontakt med inficerede snegle, hvilket gør det vigtigt at være ekstra opmærksom under udendørsaktiviteter.

Symptomer og Risici

Hjertelungeorm kan forårsage alvorlig skade på hundens organer, idet den spredes gennem afføring til lokale snegle. Dette udgør en potentiel risiko for andre hunde i området.

Hanne Friis, chefdyrlæge hos AniCura Danmark, påpeger vigtigheden af tidlig opdagelse og behandling af parasitten. Symptomerne på hjertelungeorm inkluderer hoste, træthed, blødning fra sår og maveproblemer, og kan forårsage varige skader på hjerte og lunger.

Det er afgørende at søge dyrlægehjælp ved mistanke om hjertelungeormsmitte, da tidlig intervention kan redde hundens liv.

Beskyttelse og Forebyggelse

Beskyt din hund mod hjertelungeorm ved at være opmærksom under udendørsaktiviteter og søge professionel rådgivning ved mistanke om infektion. Forebyggende foranstaltninger, såsom regelmæssig ormekur og undgåelse af kontakt med snegle, kan være med til at mindske risikoen for infektion.

Husk, at din dyrlæge er din bedste kilde til rådgivning og behandling, hvis du er bekymret for din hunds helbred.

Denne hjemmeside bruger cookies.