Bageri genåbner efter kakkerlak-fund: Klar til kunder igen søndag
Efter et ufrivilligt stop på grund af skadedyr har Holms Bageri fået grønt lys til at åbne dørene på ny.
Holms Bageri i Vinderup kan igen tænde ovnene og byde kunderne velkommen, efter Fødevarestyrelsen fredag gav tilladelse til at genoptage driften. Det sker blot få dage efter, at bageriet midlertidigt blev lukket ned på grund af fund af kakkerlakker.
– Det har været et par hårde dage for det bette bageri. Men nu ser det ud til at lysne, skriver bageriet selv på Facebook.
Onsdag konstaterede Fødevarestyrelsens kontrollanter “ansamlinger af døde og halvdøde kakerlakker” i sandwichproduktionen. Myndighederne beordrede straks lukning og destruktion af alle varer, der kunne være blevet forurenet.
Det er ikke første gang, bageriet har haft problemer med skadedyr. Allerede i starten af juni noterede styrelsen lignende fund ved et kontrolbesøg. På trods af iværksat bekæmpelse blev problemerne ikke løst tilstrækkeligt, og derfor blev bageriet igen kontrolleret i denne uge.
Efter flere dages intens rengøring og skadedyrsbekæmpelse kunne bageriet fredag fortælle, at Fødevarestyrelsen har godkendt genåbning.
– Vi har arbejdet benhårdt nat og dag for at få udryddet problemet, og i dag har vi fået grønt lys til at åbne igen, lyder det fra bageriet.
Kunder må dog vente lidt endnu. Første åbningsdag bliver søndag morgen klokken 06, da der stadig er nogle detaljer, som skal udbedres, før bageriet er helt klar.
Kilde: Holms Bageri, Fødevarestyrelsens kontrolrapporter.