X

Kendt madanmelder og dansk skuespiller politianmeldt for dyremishandling

Kendt madanmelder og dansk skuespiller politianmeldt for dyremishandling

Søren Frank og Pilou Asbæk i stormvejr efter kontroversiel madlavningsmetode på Færøerne

Den kendte madanmelder Søren Frank og skuespilleren Pilou Asbæk er blevet politianmeldt for dyremishandling i forbindelse med en artikel i Berlingske. Anmeldelsen stammer fra en hændelse, hvor de angiveligt deltog i dyremishandling under et privat arrangement på Færøerne.

I artiklen beskriver Søren Frank, hvordan en jomfruhummer blev tilberedt ved at koge dens bagkrop, mens resten af dyret blev holdt i live. Han skriver også, hvordan Asbæk efter at have befriet sig fra en blæksprutte, smed den levende på en pande.

Valentina Crast, kampagnechef hos havmiljøorganisationen Sea Shepherd, står bag politianmeldelsen. Hun forklarer, at Færøernes dyrevelfærdslov klart viser, at der er tale om overtrædelser, og at det er vigtigt at reagere for at stoppe sådanne handlinger.

Kritik af dyreforsøg

Dette belyser B.T.

Rune Kristiansen, marinbiolog og kurator ved Kattegatcentret, understreger, at nyere forskning viser, at hummere, blæksprutter og krabber er følende dyr. Han kalder den beskrevne metode til aflivning for “uethisk” og bemærker, at det kan betragtes som dyremishandling.

Crast retter også kritik mod Asbæk for ikke at have trukket sig fra situationen, da han opdagede dyremishandlingen. Hun mener, at alle dyr, uanset art, fortjener beskyttelse under loven.

Forventninger til efterforskning

Crast forventer, at Færøernes politi vil undersøge sagen, og at der kan rejses sigtelser, som potentielt kan føre til bøder eller fængselsstraf. Hun ønsker at understrege vigtigheden af at behandle alle levende væsener ordentligt.

Søren Frank har indtil videre ikke kommenteret politianmeldelsen og mener ikke, at anklagerne om hans dækning af arrangementet er berettigede.

Derudover er den færøske vært for selskabet og Visit Faroe Islands, som sponsorerede Franks artikel, også blevet anmeldt. Tidligere har en lignende sag fra 2005, hvor journalister deltog i tilberedningen af en levende hummer, ført til langvarige retslige efterspil, men de involverede blev frifundet i 2010.

Ifølge Nicolaj Lindeborgh fra Dyrenes Beskyttelse ville en sag som den aktuelle muligvis få et andet udfald i dag, givet den øgede viden om dyresanser og følelser.

Denne hjemmeside bruger cookies.