X

Kommune advarer om badning på to strande

Kommune advarer om badning på to strande

Badning frarådes ved to strande efter kraftigt skybrud

Middelfart Kommune advarer nu badegæster om at holde sig væk fra vandet ved både Varbjerg Strand og Båring Ege. Efter fredagens voldsomme skybrud er der en øget risiko for forringet badevandskvalitet ved disse strande. Regnen har skyllet store mængder overfladevand ud i havet, hvilket kan have ført forurening og bakterier med sig, der gør vandet usikkert at bade i.

På kommunens hjemmeside understreger de, at badning frarådes indtil videre, mens situationen nøje overvåges. Der vil løbende blive taget prøver af vandkvaliteten for at vurdere, hvornår det igen er sikkert at bade. Skybrud som dette kan ofte påvirke vandets klarhed og kvalitet i flere dage, afhængigt af hvor meget forurening, der er blevet skyllet ud i havet.

Kommunen opfordrer borgere og turister til at følge med i opdateringerne på deres hjemmeside og til at vælge andre badestrande, hvor vandkvaliteten ikke er påvirket. “Vi prioriterer borgernes sundhed og sikkerhed, og derfor handler vi proaktivt i situationer som denne,” udtaler kommunen i en officiel meddelelse.

Badning i forurenet vand kan medføre forskellige sundhedsrisici, herunder infektioner og maveproblemer, især for børn, ældre og personer med svækket immunforsvar. Kommunen råder derfor alle til at være opmærksomme på advarslerne og respektere forbuddet, indtil forholdene forbedres.

Denne hjemmeside bruger cookies.