Kontrolbesøg afslørede grove hygiejnefejl i Odense-shawarma – ejer skiftet efter bøder
Fødevarestyrelsen fandt snavs, gamle ris og ulovlige materialer i Banegårdens Shawarma. Bøder på i alt 10.000 kroner blev udstedt, inden nye ejere overtog stedet.
Hvis du får lyst til en hurtig shawarma på Odense Banegård Center, kan Banegårdens Shawarma virke som et oplagt valg. Men da Fødevarestyrelsen den 4. juni gennemførte en ekstra kontrol af stedet, blev det tydeligt, at hygiejnen ikke var i top.
I næsten to timer gennemgik rejseholdet både rengøring, opbevaring af madvarer og de lovpligtige dokumenter. Kontrollen afslørede blandt andet, at ris fra dagen før blev opbevaret ved 8,5 grader – markant over de tilladte maksimalt 5 grader.
Derudover konstaterede kontrollanterne snavs, støv og brune belægninger på rør og vægge samt madrester bag disken. Lister og hylder i produktionsområdet under rulletrappen var desuden så nedslidte og uhygiejniske, at de ikke kunne rengøres forsvarligt.
Ifølge kontrolrapporten blev virksomheden pålagt en bøde på 5.000 kroner for den mangelfulde rengøring. Hertil kom yderligere en bøde på 5.000 kroner for ikke at have rettet op på de problemer, Fødevarestyrelsen allerede tidligere havde påpeget. Blandt de ulovlige forhold var blandt andet dørkarme, kølelister og hylder af råt træ og gips, som ikke lever op til kravene om rengøringsvenlige overflader.
Ironisk nok havde virksomheden selv anmodet om kontrolbesøget dagen før, fordi man mente at have løst problemerne. Det viste sig dog ikke at være tilfældet.
Efter kontrolbesøget har shawarmaboden skiftet ejer. Ifølge Fyens Stiftstidende oplyser den nye ejer, Lisa Badwans datter, at forretningen blev overtaget i sidste uge, og at man nu vil sørge for at bringe forholdene i orden.
Kilde: Fyens Stiftstidende / Fødevarestyrelsen