X

Lærere og pædagoger vil foran i køen til coronatests

Lærere og pædagoger vil foran i køen til coronatests

Lige nu kan sundhedsansatte og andre med lignende opgaver komme foran i køen, når man skal testes for smitte med coronavirus i Danmark

Nu beder lærere og pædagoger om at få lov til at få den samme rettighed som ovenstående.

Derfor har Pædagogernes fagforening, Bupl, nu valgt at sende et brev til regeringen, med en lille bøn om, at pædagoger og lærere skal have muligheden for hurtigere at kunne komme til at blive testet.

Det oplyses blandt andet, at de lange ventetider på coronatests gør, at institutionerne kommer til at kunne tage imod færre børn, eller helt bliver nødt til at lukke ned.

Dette skyldes, at hvis man blot har en mild forkølelse, vil man blive slettet fra vagtplanen og ikke må møde op på arbejde igen, før man kan fremvise en negativ coronatest.

Her skal man have i mente, at resten af arbejdsmarkedet kan krakelere, hvis forældrene ikke har muligheden for at sende sine børn i institution eller skole.

Det oplyser formanden ved Bupl, Elisa Rimpler.

Derfor sender hun nu dette brev til tre ministre, med en bøn om få lov til at lade lærere og pædagoger komme foran i køen til coronatests.

Ifølge B.T. er de Konservative helt enige i, at institutionerne ikke skal nå der hen, hvor man er nødsaget til at lukke, mens SF mener at det er ventetiden for tests, man skal have kortet ned.


Foto: Shutterstuck

 

 

 

Kilde: B.T.

Denne hjemmeside bruger cookies.