Lars Høgh: Vi taler ikke år længere, men måneder
Lars Høgh: Vi taler ikke år længere, men måneder
Odense: Målmandslegenden Lars Høgh har ikke fået de bedste prognoser fra lægen.
Den 62-årige Landsholds målmandstræner har nemlig fået en hård besked da han bad en af landets førende kræftlæger fra Odense Universitetshospital om “et klart svar” på sin uhelbredelige kræftsygdom.
Det skriver Fyens Stiftstidende.
– Vi taler ikke år, men måneder, Lars, svarede lægen ifølge den 62-årige Høgh.
Lægen tilføjede dog også:
– Men du har jo snydt os før, og det kan du gøre igen. Dit svar er lige så godt som mit.
Lægen hentydede blandt andet til, at Lars Høgh allerede har overlevet længere end de fleste, der bliver ramt af den form for kræft i bugspytkirtlen. I artiklen længere ned kan du se skema over hvor mange som overlever sygdommen.
– Jeg har levet tre et halvt år nu med det her, og alle siger, at det er mindst halvandet år mere, end de havde regnet med, siger Lars Høgh.
“Jeg kan ikke en skid”
På grund af sygdommen er Lars Høgh ikke i stand til at være en del af den aktuelle landsholdssamling som målmandstræner, og han har også måttet droppe det træningsprogram, han har gennemført hver morgen, uanset hvor han var i verden.
Det inkluderede blandt andet 300 mavebøjninger, 30 rygstræk og 3 gange 15 armbøjninger, fortæller Høgh, der også har måttet droppe sine løbeture.
– Lige nu laver jeg ingenting. Jeg kan ikke en skid, og det er frustrerende for en gammel sportsmand. Men jeg satser på at komme til det igen på et tidspunkt. Det skal være mit lille mål, men jeg skal bare have noget mere energi, siger Høgh i interviewet.
Har rørende bog på vej
Lars Høgh har i den kommende uge en ny bog på vej, her fortæller han om sygdomsforløbet.
Alvorlig kræftform, som ingen overlever
Lars fik konstateret den alvorlige sygdom i august 2018 og reagerede i første omgang godt på kemoterapien, som ellers kun hjælper 20 procent af dem med denne kræftform.
Kan ikke tage i mod mere kemoterapi
Her kan du se, hvor mange der i gennemsnit har overlevet bugspytkirtelkræft mere end henholdsvis 1 og 5 år, efter de fik diagnosen:
Overlevelsen ved bugspytkirtelkræft* |
Mænd |
Kvinder |
Efter 1 år | 34,6 pct. | 37,8 pct. |
Efter 5 år** | 11,4 pct. | 11,9 pct. |
*Overlevelsen er defineret som ’relativ overlevelse’ for patienter diagnosticeret 2014-2018. Den relative overlevelse er et skøn over, hvor mange der overlever en bestemt kræftsygdom i f.eks. 1 eller 5 år efter diagnosen. Den ’relative overlevelse’ svarer altså til overlevelsen, hvis døden kun skyldes den konkrete kræftform.
**Efter 5-10 år vil risikoen for at dø af ens sygdom være meget mindre, så det næsten svarer til resten af befolkningen. |
Kilde Cancer.dk