X

LIGE NU: Franz Beckenbauer er død

LIGE NU: Franz Beckenbauer er død

Fodboldlegenden Franz Beckenbauer er gået bort i en alder af 78 år

Det er med dyb sorg, at familien Beckenbauer meddeler den triste nyhed om Franz Beckenbauers bortgang. Den tyske fodboldikon, kendt som ‘Der Kaiser’, efterlod et uomtvisteligt præg på fodboldens historie gennem en enestående karriere som både spiller og træner. Nyheden blev officielt bekræftet af familien til det tyske nyhedsbureau dpa.

Beckenbauer, født i München, blev anerkendt for sin alsidighed som fodboldspiller og sin evne til at transformere forsvarspositionen som midterforsvarer. Han bidrog væsentligt til Bayern Münchens fire tyske mesterskaber fra 1968 til 1974.

Fodboldverdenen mindes Beckenbauers betydelige præstationer, herunder hans deltagelse i tre verdensmesterskaber og to europamesterskaber. Han opnåede verdensmesterskabet som spiller i 1974 og gentog triumfen som træner i 1990. Efter denne succes trak han sig tilbage som landstræner og vendte senere tilbage til Bayern München som cheftræner.

Beckenbauer indtog også en central rolle som sportsdirektør i franske Marseille, før han igen vendte tilbage til Bayern München. Han var desuden en nøglefigur under Tysklands vellykkede værtskab af VM i 2006.

Trods personlige sundhedsudfordringer, herunder tre hjerteoperationer, forblev Beckenbauer en uomgængelig skikkelse i fodboldverdenen. Han blev hædret med Ballon d’Or to gange og blev kåret som årets spiller i Tyskland hele fire gange.

Hans dedikation til sporten og betydelige bidrag vil forblive en uudslettelig del af fodboldhistorien. Vi udtrykker vores dybeste medfølelse over for Beckenbauers familie og alle, der er berørt af denne betydelige tab.

Denne hjemmeside bruger cookies.