X

LIGE NU: Idømt fængsel for flere butikstyverier – Krimi

LIGE NU: Idømt fængsel for flere butikstyverier - Krimi

Retten i Aarhus har afsagt dom over en 40-årig mand, der er blevet idømt et års fængsel for mere end 70 forskellige tilfælde af tyveri og berigelseskriminalitet. Disse forbrydelser blev hovedsageligt begået sidste år i butikker og forretninger i det centrale Aarhus, primært gennem indbrudstyverier. Den 21. oktober sidste år blev manden anholdt på fersk gerning i forbindelse med et butiksindbrud fra en sportsforretning på Søndergade i Aarhus C.

En patrulje fra Østjyllands Politi var i nærheden, da anmeldelsen kom kl. 03.10, og kort tid efter kunne den formodede gerningsmand anholdes, da han forsøgte at flygte med en stor sportstaske indeholdende stjålne tøjgenstande til en værdi af flere tusinde kroner, som kunne spores til forretningen på Søndergade.

Efterforskningen har vist, at den 40-årige også kan forbindes til adskillige andre indbrudstyverier i butikker og forretninger i det centrale Aarhus, hvilket har været en længe plagende problematik for erhvervsdrivende i området.

“Det har længe været et problem for erhvervsdrivende i det centrale Aarhus med gentagne indbrud og tyverier, så jeg er tilfreds med, at retten er enig i anklagemyndighedens vurdering af den 40-åriges skyld i disse forbrydelser,” udtaler Jakob Christensen, anklagerfuldmægtig ved anklagemyndigheden hos Østjyllands Politi.

Den første af de mere end 70 forskellige forbrydelser fandt sted den 25. juni 2021 ved Filmbyen i Aarhus C, hvor manden stjal et el-løbehjul. Dette blev efterfulgt af en række lignende sager, herunder tyveri af parfumer, cigaretter, skrabelodder, flaskepant og diverse andre butiksvarer frem til episoden fra den 21. oktober 2023.

Udover tyveri og indbrud er manden også blevet dømt for brugstyveri, hæleri og ulovlig omgang med hittegods, og han får nu en tiltrængt afsoning i fængslet. Den samlede værdi af de mange forbrydelser vurderes til omkring 200.000 kroner.

Den 40-årige valgte ikke at anke dommen til landsretten og forblev fængslet efter domsafsigelsen.

Denne hjemmeside bruger cookies.