X

LIGE NU: Stor demonstration på rådhuspladsen – fyrværkeri og romerlys alle vegne

LIGE NU: Stor demonstration på rådhuspladsen - fyrværkeri og romerlys alle vegne

Lørdag aften står det ikke stille for sig, da en demonstration på Rådhuspladsen i København er i fuld gang

Det oplyser Ekstra Bladet.

Demonstranterne ved aftenens demonstration kalder sig for ‘Men in Black’, og har de seneste måneder demonstreret en del i København.

Den store gruppe af mennesker demonstrerer i aften ‘for frihed’.

Demonstrationen er anmeldt og er derfor også lovlig at afholde.

Dog bliver der affyret fyrværkeri samt romerlys på stedet, mens folk råber ‘frihed for Danmark, vi har fået nok’

Mange har endda medbragt fakler til aftenens anledning.

Dog er det ikke lovligt at affyrer hverken romerlys eller fyrværkeri af, før den 27. december 2021 ( i forbindelse med nytårsaften) Derfor er der også allerede en, som er blevet anmeldt for at have brudt fyrværkeriloven.

Selvom demonstrationen var blevet anmeldt til at foregå på Rådhuspladsen i københavn, har gruppen med de mange demonstranter alligevel besluttet sig for at gå en tur.

Lørdag har en demonstration også fundet sted i Aalborg, hvor politiet her har kunne oplyse, at allerede fem er blevet anholdt for at have overtrådt fyrværkeriloven.

‘Men in Black’ demonstranterne frygter at ordensmagten vil frarøve dem deres demonstrationsfrihed, og skriver blandt andet så ledes i den gruppe der er blevet oprettet på Facebook:
Kære Danmark. Vi opfordrer ALLE til at komme til demonstrationen, mest for vores fremtids skyld, men især også for din egen!

Vi har en klar formodning om at ordensmagten vil forsøge at krænke vores demonstrationsfrihed. Dette håber vi selvfølgelig ikke, da det er vores ret som borgere i Danmark at demonstrere.

Vi opfordrer de ansatte hos ordensmagten landet rundt, at huske på, at i til dagligt er en del af folket og bliver betalt af folket, såfremt i kender til forskellen på ret og uret.

Når ret bliver til uret bliver modstand en pligt!

Lørdag d. 09/01-21 kl 18.30 inviterer vi alle frihedskæmpere uanset tilhørsforhold, unge som ældre, hun og hankøn i alle farver til demonstration på Rådhuspladsen i København”

Opdateres..


Foto: Shutterstock

 

 

 

 

 

Kilde: Ekstra Bladet

Denne hjemmeside bruger cookies.