X

Mand fængslet for at snyde musiktjenester for millioner

Mand fængslet for at snyde musiktjenester for millioner

En mand fra Aarhus, 53, har netop modtaget en dom på halvandet års fængsel, hvoraf tre måneder er ubetingede, for bedrageri via forskellige streamingtjenester. Den Nationale Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) opnåede denne dom ved Retten i Aarhus, der fandt manden skyldig i databedrageri og brud på ophavsretsloven.

I løbet af en periode fra begyndelsen af 2013 til august 2019 gennemførte den dømte flere millioner afspilninger af adskillige musiknumre på forskellige streamingtjenester. Han opererede med i alt 71 aktive konti på platforme som Spotify, Apple Music og Yousee Musik, hvor han uretmæssigt registrerede sig selv som rettighedshaver for disse musiknumre.

Dette tillod ham og hans virksomhed at modtage royalties på ikke under to millioner kroner for afspilninger, som de ikke havde nogen retmæssig krav på. Yderligere blev den 53-årige også dømt for ophavsretskrænkelse, da han modificerede og distribuerede 37 musiknumre uden de oprindelige kunstneres samtykke.

Virksomheden, der var involveret i bedrageriet, blev pålagt en bøde på 200.000 kroner, mens retten beslaglagde én million kroner fra den dømte og én million kroner fra virksomheden.

Sagen blev iværksat af NSK efter en anmeldelse fra Rettighedsalliancen i 2018.

Amir Amirian, specialanklager hos NSK, udtaler: ”Denne dom markerer en principiel sejr, da den viser, at manipulering af streamingtjenester til egen fordel er en form for databedrageri. Det er et afgørende skridt for retssystemet og vil sandsynligvis danne præcedens for lignende sager i fremtiden.”

Den dømte har valgt at anke dommen.

Denne hjemmeside bruger cookies.