X

Mand idømt forvaring for voldtægter af mindreårige

Mand idømt forvaring for voldtægter af mindreårige

Mand Idømt Forvaring for Gentagne Seksuelle Overgreb mod Mindreårige

En 35-årig mand er ved Vestre Landsret blevet idømt forvaring for en række alvorlige seksuelle overgreb mod mindreårige piger. Dommen kommer efter en omfattende retssag, hvor manden blev fundet skyldig i voldtægter og andre seksuelle krænkelser mod fire mindreårige piger i perioden fra 2005 til 2008 samt en voldtægt begået mod endnu en mindreårig pige i 2022.

Ifølge Statsadvokaten i Viborg har sagen været særligt alvorlig på grund af det gentagne og langvarige misbrug, som manden har udsat sine ofre for. Forvaring er blevet vurderet som den mest hensigtsmæssige straf, da retten fandt, at der var en høj risiko for, at manden kunne begå nye overgreb, hvis han blev løsladt. Forvaring er en tidsubestemt sanktion, som kan forlænges løbende, så længe den dømte vurderes at udgøre en fare for samfundet.

Retten har under sagens behandling lagt vægt på de traumatiserende konsekvenser, som overgrebene har haft for ofrene, der på tidspunktet for overgrebene alle var under 15 år. Manden blev allerede tidligere dømt for lignende forbrydelser, hvilket har været en medvirkende faktor i rettens afgørelse om at idømme ham forvaring.

Sagen har vakt opsigt, ikke kun på grund af overgrebenes omfang og brutalitet, men også på grund af den lange periode, hvor forbrydelserne fandt sted. Retten understregede i sin dom vigtigheden af at beskytte samfundet mod personer, der udviser en så vedvarende og farlig adfærd.

Forvaring er en af de strengeste straffe, det danske retssystem kan idømme, og den kan i princippet betyde, at den dømte tilbringer resten af sit liv bag tremmer. Sagen sætter endnu engang fokus på vigtigheden af at opdage og stoppe seksuelle overgreb i tide, samt nødvendigheden af at sikre passende straf til dem, der begår sådanne alvorlige forbrydelser.

Denne hjemmeside bruger cookies.