X

Millionbevilling styrker kræftbehandlingen på sygehusene

Millionbevilling styrker kræftbehandlingen på sygehusene

Flere ressourcer, ny teknologi og kunstig intelligens skal sikre hurtigere diagnosticering og bedre behandling på hospitalerne.

Kræftbehandlingen i Region Midtjylland får et markant løft med en ny bevilling på 24 millioner kroner fra staten. Midlerne skal bruges til at forbedre kvaliteten, øge kapaciteten og introducere avanceret teknologi, herunder kunstig intelligens (AI). Dette initiativ skal sikre bedre og hurtigere behandling for kræftpatienter i hele regionen.

Fokus på kvalitet og kapacitet

Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) understreger i en pressemeddelelse, at bevillingen vil styrke kræftbehandlingen på alle hospitaler i regionen.

”I takt med at flere lever længere, stiger antallet af kræfttilfælde. Hospitalerne skal roses for deres fokus på at håndtere denne udfordring uden at gå på kompromis med udviklingen af behandlingen,” siger han.

Dette belyser TV Midtvest.

Regionsrådet har valgt at fordele midlerne til konkrete projekter på alle hospitaler i regionen, der både sikrer hurtigere diagnosticering og mere effektive behandlingsforløb.

Teknologi og kunstig intelligens i sundhedsvæsenet

En væsentlig del af midlerne går til implementering af ny teknologi og kunstig intelligens. Dette vil blandt andet forbedre patientsikkerheden og frigive personaleressourcer, som kan bruges mere effektivt andre steder.

”Det er spændende at se, hvordan AI kan øge kvaliteten i behandlingen og samtidig reducere ressourceforbruget,”siger formand for hospitalsudvalget, Purnima Erichsen (K).

Konkret anvendelse på hospitalerne

Flere hospitaler i regionen har allerede konkrete planer for, hvordan de ekstra midler skal anvendes:

  • Regionshospitalet Randers vil udføre 330 flere kikkertundersøgelser og analysere 100 ekstra vævsprøver, hvilket skal reducere ventetiden for patienter.
  • Regionshospitalet Horsens fortsætter særlige tiltag for ældre kræftpatienter, hvor speciallæger i ældresygdomme hjælper med at forebygge komplikationer og genindlæggelser.
  • Regionshospitalet Gødstrup vil øge antallet af kliniske analyser og operationer inden for hudkræft og celleforandringer. Hospitalet planlægger også flere forundersøgelser og kontroller for hoved-halskræft.
  • Aarhus Universitetshospital (AUH) vil operere flere patienter uden for almindelig arbejdstid og anvende kunstig intelligens ved strålebehandlinger for at forbedre sikkerheden og effektiviteten.
  • Hospitalsenheden Midt udvider behandlingen af brystkræft med en ekstra kirurg, flere sygeplejersker og avancerede scanninger.

Bedre fremtid for kræftpatienter

Den nye bevilling markerer et vigtigt skridt mod at sikre, at kræftbehandlingen i Region Midtjylland kan følge med det stigende behov. Med flere ressourcer og en øget anvendelse af ny teknologi styrkes indsatsen for at tilbyde hurtigere og bedre behandling til kræftpatienter.

Denne hjemmeside bruger cookies.