X

Mistænkt i lås og slå: Fængslet efter talrige påsatte brande på hospital

Mistænkt i lås og slå: Fængslet efter talrige påsatte brande på hospital

Mistænkt i lås og slå: Fængslet efter talrige påsatte brande på hospital.

En 51-årig mand, angiveligt involveret i flere tilfælde af brandstiftelse ved Hvidovre Hospital i Danmark, blev præsenteret for Københavns Vestegns Politi, der onsdag formiddag afholdt et grundlovsforhør ved Retten i Glostrup. Politiet mistænker, at manden har forårsaget mindst tre separate brande på hospitalet inden for en periode på fire dage.

Den anholdte, en polsk statsborger og hjemløs i Danmark, blev varetægtsfængslet i fire uger som følge af grundlovsforhøret. Han benægter enhver skyld, ifølge hans forsvarer, Martin Simonsen, der undlod at afgive yderligere kommentarer i retten.

De påståede brande, antændt i skraldespande ved hjælp af åben ild og muligvis brændbare væsker som håndsprit, resulterede ikke i personskader. Den 51-årige blev anholdt kort efter den seneste brandepisode på Hvidovre Hospital, hvor politiet fandt to lightere i hans lommer.

Under grundlovsforhøret kom det frem, at vidner, herunder portører på hospitalet, tidligere havde set den pågældende mand på stedet. Han blev betragtet som en velkendt skikkelse, der ofte brugte hospitalet som et tilflugtssted og ikke som patient. Han var tidligere blevet bortvist fra stedet flere gange.

Politiet undersøger også mulige forbindelser til en tidligere brand på et toilet på Herlev Hospital og om den pågældende mand var til stede. Indtil videre er han dog kun sigtet i forbindelse med de tre brande på Hvidovre Hospital.

Fængslingen af den 51-årige blev begrundet med påstået risiko for gentagelse af brandstiftelse samt en potentiel risiko for, at han, som ikke-dansk statsborger, ville unddrage sig retsforfølgelse. Forsvareren anmodede om, at hans klient blev indlagt på en psykiatrisk afdeling på grund af påstået psykisk ubalance, men dommeren besluttede at varetægtsfængsle ham i et almindeligt arresthus på grund af manglende dokumentation for hans mentale tilstand.

Denne hjemmeside bruger cookies.