X

Nu sænkes fartgrænse på strækningen efter dødsulykke

Nu sænkes fartgrænse på strækningen efter dødsulykke

Strengere Fartbegrænsning og Intensiveret Politikontrol Skal Forhindre Fremtidige Ulykker

Som reaktion på en alvorlig dødsulykke tidligere på sommeren iværksætter Vejdirektoratet og politiet nu en række tiltag, der skal øge sikkerheden på Hillerødmotorvejens forlængelse. Fartbegrænsningen på strækningen bliver sænket fra 90 til 80 kilometer i timen, og politiet vil intensivere sin kontrol af trafikken for at sikre, at hastighedsgrænserne overholdes.

Tiltaget kommer efter en tragisk ulykke i juli måned, hvor et forældrepar og en 33-årig mand mistede livet i en voldsom frontalkollision. Ulykken har vakt opsigt og skabt debat om trafiksikkerheden på den pågældende strækning. Trafikeksperter peger på, at hastigheden ofte er en afgørende faktor i alvorlige ulykker, og at selv små reduktioner i fartgrænsen kan have en stor indflydelse på antallet af uheld og deres alvorlighed.

I en pressemeddelelse udtaler Vejdirektoratet, at målet med de nye foranstaltninger er at forbedre sikkerheden for både bilister og lokale beboere langs strækningen. Politiet vil i de kommende måneder gennemføre hyppigere fartkontroller og overvågning af vejforholdene for at sikre, at bilisterne overholder de nye regler.

Samtidig arbejder man også med længerevarende løsninger for at forbedre infrastrukturen på motorvejsforlængelsen. Vejdirektoratet undersøger mulighederne for at øge synligheden af vejsignaler, forbedre afmærkninger og indføre yderligere trafikdæmpende foranstaltninger, som fx støjreducerende belægning og udvidede autoværn.

Tiltagene møder opbakning fra både trafikforsikringsbranchen og interesseorganisationer for trafiksikkerhed, der længe har efterlyst øget fokus på hastighedskontrol på de danske veje. Ifølge Rådet for Sikker Trafik er der en klar sammenhæng mellem fartoverskridelser og alvorlige ulykker, og det nye initiativ kan potentielt redde liv i fremtiden.

De kommende måneder vil vise, om de strammere regler og øget kontrol kan skabe en varig forbedring af sikkerheden på Hillerødmotorvejens forlængelse.

Denne hjemmeside bruger cookies.