X

Ny forskning: Cykling kan gøre dig klogere

Ny forskning: Cykling kan gøre dig klogere

Af Dr.dk

Cykling kan forbedre IQ-resultater, ifølge hjerneforsker

Hjerneforskeren Troels Wesenberg Kjær argumenterer for, at en simpel aktivitet som cykling kan have en positiv effekt på IQ-resultater. Ifølge Kjær, hvis forskning fokuserer på forbindelsen mellem fysisk aktivitet og intellekt, er det ikke kun musklerne, der drager fordel af motion, men også hjernen. Han påpeger en sammenhæng mellem hjernestørrelse og intelligens.

Kjærs forskning indikerer, at regelmæssig motion kan stimulere væksten af hjerneceller og forbedre neurale forbindelser, hvilket kan resultere i forbedret kognitive evner, herunder problemløsning, hukommelse og opmærksomhed.

Maria Drostgaard Larsen, en studerende ved SDU, bekræfter dette fænomen. Som mange andre bruger hun cyklen til at pendle til og fra studiet. Larsen bemærker en forbedring i hendes mentale tilstand og energiniveau, når hun cykler til skole. Hun føler sig mere klar og opmærksom i løbet af dagen.

Denne forskning bidrager til en voksende erkendelse af, at motion ikke kun er godt for kroppen, men også for hjernen. Mange studier har vist, at fysisk aktivitet kan have en positiv indvirkning på mental sundhed og velvære. Derfor kan cykling være en enkel, men effektiv måde at forbedre ikke kun fysisk, men også mentalt velbefindende.

Denne hjemmeside bruger cookies.