X

Nyt studie: Danskere udvikler afhængighed af sociale medier

Nyt studie: Danskere udvikler afhængighed af sociale medier

Danskere Udvikler Afhængighed af Sociale Medier, Viser Nyt Studie

Selvom ni ud af ti danskere aktivt deltager på sociale medieplatforme som Facebook, Snapchat og Instagram, kaster et nyligt studie lys over en bekymrende tendens. Ifølge forskere ved Statens Institut for Folkesundhed på Syddansk Universitet viser undersøgelsen, at cirka to procent af befolkningen, svarende til omkring 86.000 personer, kæmper med at styre deres brug af sociale medier og udvikler en egentlig afhængighed.

Denne afhængighed kan have alvorlige konsekvenser for den enkeltes mentale og følelsesmæssige velbefindende samt deres sociale interaktioner. Med den stigende integration af sociale medier i hverdagen er det afgørende at forstå og tackle disse udfordringer.

Resultaterne af undersøgelsen peger på behovet for mere opmærksomhed omkring forbrugsadfærd på sociale medier og for effektive strategier til at forebygge og behandle afhængighed. Dette kan omfatte tiltag såsom oplysning, rådgivning og udvikling af sunde onlinevaner. Det er afgørende at skabe en balance mellem den positive anvendelse af sociale medier og beskyttelsen af individets trivsel.

Denne hjemmeside bruger cookies.