X

Økonomisk krise truer med masseafskedigelser på flere folkeskoler

Økonomisk krise

Finansielle udfordringer truer med masseafskedigelser på folkeskoler i Aarhus Kommune

De 45 folkeskoler i Aarhus Kommune befinder sig i en økonomisk udfordrende situation, hvor de står over for at skulle håndtere et samlet underskud på 112 millioner kroner. Den primære årsag til dette økonomiske pres er de stigende udgifter til specialklasser.

Den økonomiske udfordring bringer folkeskolerne i en vanskelig position, og det forventes, at de vil være nødsaget til at gennemføre masseafskedigelser af medarbejdere ved sommerens afslutning. Dette advarer Aarhus Stiftstidende om i en nylig artikel.

Udtalelse fra Aarhus Skolelederforening:
Formanden for Aarhus Skolelederforening, Jens Mathiasen, påpeger, at børn med behov for særlig støtte udgør en stadig større del af elevgruppen, mens finansieringen ikke følger med udviklingen. Han udtaler: “De børn, der har det dårligt eller har problemer, fylder stadigt mere, og pengene følger ikke med. Vi står med udgifter langt ud over det, der er budget til.”

Det oplyser Aarhus Stiftstidende.

Økonomiske uoverensstemmelser:
Skolerne har modtaget 120 millioner kroner til at dække udgifterne til specialklasser, men de reelle omkostninger beløber sig til 232 millioner kroner. Den uoverensstemmelse mellem tildelte midler og faktiske udgifter skaber særlig bekymring og påvirker skolernes evne til at opretholde en stabil drift.

Særligt hårdt ramt:
Blandt de påvirkede skoler udmærker Hasle Skole sig som den mest pressede, da den mangler 5,5 millioner kroner for at kunne dække sine faktiske udgifter. Denne situation illustrerer tydeligt de alvorlige konsekvenser, som de finansielle udfordringer har for skolevæsenet i Aarhus Kommune.

Med udsigten til potentielle masseafskedigelser står Aarhus’ folkeskoler over for en betydelig udfordring med at sikre en bæredygtig finansiering af specialundervisningen. De kommende måneder vil afgøre, hvordan skolemyndighederne og kommunen adresserer og løser disse komplekse økonomiske udfordringer.

Følg dine nyheder dagligt på 112’s facebook – her

Denne hjemmeside bruger cookies.