X

Pas på svindel: Ældre kvinder narret af falske bankbude

Pas på svindel: Ældre kvinder narret af falske bankbude

Bedrageri mod ældre stiger: Falske bankbude narrede kvinder til at udlevere kontanter og kort

Det fremgår i døgnrapporten fra Østjyllands Politi.

En 75-årig kvinde fra Brabrand er det seneste offer i en stigende bølge af bedrageri, hvor falske bankbude udnytter ældre kvinder. Mandag eftermiddag blev hun narret til at udlevere flere tusinde kroner i kontanter til en bedrager, der udgav sig for at være fra hendes bank.

Østjyllands Politi blev underrettet om hændelsen tirsdag morgen kl. 09:24. Ifølge anmeldelsen skete bedrageriet på kvindens bopæl mandag eftermiddag mellem kl. 15:30 og 17:15.

Bedrageriet startede med en telefonisk henvendelse fra en mand, der angiveligt repræsenterede kvindens bank. Senere mødte en anden mand op på hendes adresse og fik overrakt både kreditkort og kontanter.

Det blev først opdaget senere på dagen, da der blev hævet flere tusinde kroner fra kvindens konto.

Østjyllands Politi modtog yderligere en anmeldelse tirsdag eftermiddag om en lignende episode. Denne gang var det en 80-årig kvinde i Aarhus N, der blev narret mandag eftermiddag kl. 15:00.

Også hun blev kontaktet af en falsk bankmand telefonisk, hvorefter en falsk bankbud hentede kontanter og kort på hendes adresse. Efterfølgende blev der hævet flere tusinde kroner fra hendes konto.

Politiet opfordrer til forsigtighed og råder til aldrig at udlevere personlige oplysninger til fremmede. Det pointeres, at en bank aldrig vil sende en repræsentant til ens bopæl for at hente kontanter eller kort. Det er vigtigt at informere ældre familiemedlemmer om disse svindelmetoder for at undgå lignende situationer.

Følg dine nyheder dagligt på 112’s facebook – her

Denne hjemmeside bruger cookies.