X

POLITI: To mænd fængslet for en lang stribe tyverier

POLITI: To mænd fængslet for en lang stribe tyverier

Professionelle Tyvebander Anholdt: To Udenlandske Mænd Sigtes for 13 Tyverier af Havetraktorer.

Midt- og Vestjyllands Politi meddeler i en pressemeddelelse, at to mænd i alderen 43 og 44 år er blevet varetægtsfængslet og sigtet for intet mindre end 13 tyverier af havetraktorer. Anholdelsen fandt sted syd for Silkeborg, hvor politiet opdagede tre havetraktorer i mændenes bil og yderligere én, der var skjult i et skovstykke.

Lederen af Den Mobile Tyverigruppe ved Midt- og Vestjyllands Politi, Kresten Lund Breinhild, udtaler, “Det er gerningsmænd, der er relativt svære at få fat på. De har helt klart nogle taktikker, der går ud på at imødegå politiet og gøre det svært for os. Så vi er tilfredse med, at vi er lykkedes med at anholde og sigte de to her.”

Politiet mistænker de to mænd for gentagne gange siden slutningen af 2023 at have krydset grænsen for at stjæle havetraktorer, som efterfølgende blev kørt ud af landet igen. Ifølge politiet er der tale om specialister, der har fokuseret specifikt på tyveri af havetraktorer.

“De er professionelle og tålmodige. De ved præcis, hvad de er gået efter, og vi har skullet bruge en del forskelligt fra den efterforskningsmæssige værktøjskasse i efterforskningen,” udtaler Kresten Breinhild Lund. Han tilføjer, “Den efterforskning fortsætter vi nu, dels for at underbygge de beviser, vi allerede har, men selvfølgelig også for at finde ud af, om der er tyverier eller andre forhold, vi endnu ikke har afdækket.”

Under grundlovsforhøret nægtede begge mænd sig skyldige. Sagen er nu under yderligere efterforskning for at klarlægge eventuelle yderligere tyverier eller forhold, der endnu ikke er kommet for dagens lys.

Denne hjemmeside bruger cookies.