X

POLITI: Tre mænd dømt for tøj-kup for knap en million kroner

POLITI

POLITI: Tre mænd dømt for tøj-kup for knap en million kroner

Retten i Hjørring har onsdag eftermiddag kendt tre nordjyske mænd skyldig i  tyveri og hæleri af mærkevaretøj til knap en million kroner.

De nu tre dømte mænd, stjæl i løbet af maj og juni 2021 fra forskellige  tøjforretninger og lagre – primært i Nordjylland men også i Silkeborg og Ebeltoft – tømt for dyrt tøj.

Gennembrud i sag

Politiet fik tog et tip i den mystiske sag, hvor politiet har jagtet gerningsmændene i gennem længere tid.

kolonihavehus i fokus

Tippet lød på at en masse stjålet tøj lå skjult i et kolonihavehus i Frederikshavn.

Anholdt på stedet

De nu dømte mænd, blev alle anholdt i kolonihaven, de er henholdsvis 44, 40 og 29 år.

Nu er den 40-årige så idømt to års fængsel for de mange indbrud i forretninger og lagre, mens den 44-årig er idømt halvandet års fængsel, og den 29-årig har fået et års fængsel for hæleri af tøjet.

Klare roller

Mændene havde nemlig tydeligt hvert deres opgave, Den 40-årige begik indbruddene, og så sørgede de to andre for at sælge det videre.

Det var også kun en mand, der kunne ses på videoovervågningen de få steder, hvor indbruddene var blevet filmet, ligesom det kun var hos den 40-årige, at der blev fundet indbrudsredskaber som koben, lommelygter og handsker, fortæller anklageren.

Til gengæld fandt politiet stjålet tøj på de tre mænds bopæle samt på en femte adresse, som mændene havde tilknytning til.

De tre mænd også dømt for besiddelse af amfetamin, som politiet fandt i kolonihavehuset i Frederikshavn.

Nægter sig skyldig

Alle tre mænd er tidligere straffet for berigelseskriminalitet.

Den 29-årige blev  løsladt efter dommen, som han valgte at anke. De to andre mænd er fortsat varetægtsfængslet, og valgte at modtage dommen.

Denne hjemmeside bruger cookies.