X

Politi: Tyveknægt taget på fersk gerning

Drama

Politi: Tyveknægt taget på fersk gerning

Fyns Politi bekræfter at en 34-årig mand blev taget på fersk gerning i en særligt indbrud i en aprildag i 2021.

Indbruddet skete i Munkebo, her havde den unge mand sat sig for at stjæle en Harley Davidson motorcykel, men det han ikke havde håbet, var nemlig at han blev stoppet kort efter af Fyns Politi.

Den 34-årig indbrudstyv fortalte i Retten i Odense, at hans kammerat skyldte ham 15.000 danske kroner, som han ikke ønskede at betale tilbage, derfor var den 34-årig mand bevidst over at hans ven havde en dyr motorcykel stående til en værdi af 150.000 danske kroner.

Den 34-årig anvendte en skruetrækker, hvor han brød vindueslisterne på på et vindue og kravlede sig ind efterfølgende.

Fanget på fersk genring

Manden havde dog på forhånd aftalt en handel med en køber i Odense, hvor køberen fik tilbudt motoren for nøjagtigt 15.000 kroner, selv om han godt var klar over, der var tale om hælervarer.

Køberen af motoren og den 34-årig tyv, mødtes ved Odins Bro i Odense, hvor de ville udveksle motoren. Hvordan han efterfølgende skulle kommer derfra igen uden motor, kendes dog ikke.

Men da den 34-årig forlod stedet, blev han kort efter stoppet ved Ejbygade i Odense Centrum.

Erkendte indbruddet

Den 34-årig indbrudstyv erkendte hurtigt overfor politiet at han havde gjort noget strafbart.

Han havde ikke motorcykelkørekort, og ud over Harley-tyveriet havde han også røget en joint, så for god ordens skyld tog politiet en blodprøve, der senere viste, at han var påvirket af 0,0042 mg/kg THC, inden de løslod ham igen.

Her er dommen:

Den 34-årig tyv, har tidligere været idømt for et andet tyveri i 2011, hvor han fik en dom på 3 år fængsel, og da han nu igen blev stoppet uden at have et lovpligtet kørekort, fik han en bøde på 9.500 kroner.

Udover bøden fik manden også en dom på 40 dages ubetinget fængsel.

Herudover skulle manden i skæbnens ironi betale samme beløb, som han stjal Harley’en for at dække – 15.000 kroner. Bøden var for at køre med THC i blodet, men betaler han ikke den, kan han vælge at modtage en forvandlingsstraf på yderligere 10 dages fængsel.

Hvis han inden for de næste tre år kører i et motordrevet køretøj på en måde, der kan frakende ham kørekortet, mister han desuden retten til at køre alle former for motordrevne køretøjer ud over lille knallert.

Manden valgte at modtage dommen, da den blev afsagt i retten.

Denne hjemmeside bruger cookies.